Nieuwsbericht
Ook in coronatijden zijn wij er voor u! Coronaproof!

Merendeel trainingen en opleidingen gaat ook na 19 december 2021 door

Op 18 december 2021 heeft het kabinet een lockdown afgekondigd m.i.v. 19 december. Het kabinet heeft daarbij een uitzondering gemaakt voor trainingen en opleidingen die noodzakelijk zijn voor de uitoefening van beroep. Deze trainingen en opleidingen mogen ook na 19 december plaatsvinden.

Vrijwel alle door ons gegeven trainingen en opleidingen vallen onder deze uitzondering en gaan dus door zoals gepland. De deelnemers van cursussen die niet doorgaan zijn geïnformeerd. Als u geen bericht van annulering van ons hebt ontvangen gaat uw training dus gewoon door volgens schema.

Wel hebben wij strenge maatregelen getroffen om te waarborgen om voor onze deelnemers en docenten en zo veilig mogelijke werkomgeving te creëren. Wij vragen iedereen dringend zich aan de geldende veiligheidsmaatregelen te houden.

Gelukkig mag AOC snijders ook na 17.00 open blijven voor het geven van cursussen en trainingen die “noodzakelijk zijn voor de uitoefening van beroep” zoals BHV, heftruck, VCA en EHBO. 

Voor de inrichting en uitvoering van de training volgen wij het brancheprotocol dat is samengesteld door het NIBHV, Nederlandse Reanimatie Raad en Het Oranje Kruis.

DE LESLOKALEN EN ONZE LOCATIE

Om voldoende afstand te kunnen waarborgen hebben wij onze leslokalen aanzienlijk vergroot. Iedere deelnemer heeft nu de beschikking over een eigen tafel. Daarnaast is voor iedere deelnemer een flesje desinfectiemiddel en spatscherm beschikbaar.

Looproutes

In het hele pand zijn looproutes aangebracht om te voorkomen dat mensen elkaar moeten passeren. Ook wordt bijvoorbeeld de koffiepauze in het leslokaal geserveerd om zo onnodige bewegingen in het pand te minimaliseren.

Eigen reanimatiepop

Bij EHBO en reanimatietrainingen heeft iedere deelnemer de beschikking over een eigen reanimatiepop. Deze is voor aanvang van de training volledig gedesinfecteerd.

MONDNEUSMASKER

Sinds 28 november is op onze locatie een mondneusmasker weer verplicht. Wanneer u op uw plek aan tafel zit, mag u uw mondneusmasker afzetten. Ook onze instructeurs maken gebruik van een gelaatsscherm of mondneusmasker. 

LUNCH

Nog steeds wordt door ons een lunch geserveerd aan onze deelnemers. Door onze cateringmedewerkers wordt voor iedere deelnemer een lunch gemaakt. Onze cateringmedewerkers bereiden de lunch met zowel handschoenen als een mondneusmasker om besmetting van het eten te voorkomen. Na bereiding wordt de maaltijd afgedekt. Dit kan vervolgens op 1,5m afstand één voor één opgehaald worden. 

Kantine

In de kantine is uiteraard een looproute ingesteld en zijn de tafels zo ingedeeld dat ook tijdens de maaltijd voldoende afstand kan worden gehouden.

SAMENVATTING

Onderstaand onze belangrijkste maatregelen op een rijtje:

  • Gezondheidscheck/triage bij alle deelnemers bij binnenkomst;
  • Gebruik mondneusmasker bij binnenkomst van het pand;
  • Bij het betreden van het pand en het leslokaal moeten zowel deelnemers als instructeurs handen ontsmetten;
  • Ruim opgezette en goed geventileerde trainingslokalen waarbij de deelnemers aan eenpersoonstafels zitten met hun eigen lesmateriaal;
  • Deelnemers werken met hun “eigen” reanimatiepop en longen;
  • Gespreide lunchpauzes; groepen/deelnemers komen dus niet met elkaar in aanraking;
  • Tijdens koffie pauze serveren we koffie/thee in het leslokaal, dit om het aantal “bewegingen” te beperken;
  • Toiletten en overige contactoppervlakken worden meerdere keren per dag grondig schoongemaakt.

VEILIG TRAINEN BIJ AOC SNIJDERS

Vanuit AOC Snijders houden we de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en passen we waar nodig direct onze werkwijze aan. Heeft u vragen over veilig trainen bij AOC Snijders? Wij staan u graag te woord! Stuur een mail naar opleidingen@aoc-snijders.nl of bel ons op 076-5204999 of kijk bij onze speciale corona FAQ.

Gerelateerd nieuws

Geen RI&E? Dan riskeert u een boete

Het Coronavirus

Ouders willen loden leidingen in kinderdagverblijven verplicht laten vervangen

Gerard Snijders

Meer weten over arbeidsveiligheid? 
Ik help u graag verder!

Gerard, Directeur - Eigenaar

Specialist in arbeidsveiligheid.

  076-5204999
}
}
}
}
}
}
}
}
}
}
}