Nieuwsbericht
Ook in coronatijden zijn wij er voor u! Coronaproof!

Laatste update 22 september 2021:

Met ingang van 25 september wordt de verplichte 1,5 meter afgeschaft. Dat betekent dat er weer meer mogelijk is.

De 1,5 meter blijft echter ook na 25 september een advies. Wij hebben daarom besloten voor nu om in grote lijnen onze maatregelen in stand te houden. Wel kan, indien dat de opleiding of les ten goede komt, door de docent op specifieke onderdelen de 1,5 meter worden losgelaten. Dit gaat altijd in overleg met de cursisten. Voor cursisten die dit niet willen zal een passend alternatief worden geboden. Op deze wijze kan ook na 25 september iedereen die dat wil bij AOC Snijders 1,5 meter afstand blijven houden.

Voor de inrichting en uitvoering van de training volgen wij het brancheprotocol dat is samengesteld door het NIBHV, Nederlandse Reanimatie Raad en Het Oranje Kruis.

DE LESLOKALEN EN ONZE LOCATIE

Om voldoende afstand te kunnen waarborgen hebben wij onze leslokalen aanzienlijk vergroot. Iedere deelnemer heeft nu de beschikking over een eigen tafel. Daarnaast is voor iedere deelnemer een flesje desinfectiemiddel beschikbaar.

Looproutes

In het hele pand zijn looproutes aangebracht om te voorkomen dat mensen elkaar moeten passeren. Ook wordt bijvoorbeeld de koffiepauze in het leslokaal geserveerd om zo onnodige bewegingen in het pand te minimaliseren.

Eigen reanimatiepop

Bij EHBO en reanimatietrainingen heeft iedere deelnemer de beschikking over een eigen reanimatiepop. Deze is voor aanvang van de training volledig gedesinfecteerd.

MONDNEUSMASKER

Sinds 26 juni is op onze locatie een mondneusmasker niet meer verplicht, tenzij er geen 1,5m gewaarborgd kan worden. Onze instructeurs maken gebruik van een gelaatsscherm als zij de 1,5m tijdens de lessen niet kunnen waarborgen. 

LUNCH

Nog steeds wordt door ons een lunch geserveerd aan onze deelnemers. Door onze cateringmedewerkers wordt voor iedere deelnemer een lunch gemaakt. Onze Cateringmedewerkers bereiden de lunch met zowel handschoenen als een mondneusmasker om besmetting van het eten te voorkomen. Na bereiding wordt de maaltijd afgedekt. Dit kan vervolgens op 1,5m afstand één voor één opgehaald worden. 

Kantine

In de kantine is uiteraard een looproute ingesteld en zijn de tafels zo ingedeeld dat ook tijdens de maaltijd voldoende afstand kan worden gehouden.

SAMENVATTING

Onderstaand onze belangrijkste maatregelen op een rijtje:

  • Gezondheidscheck/triage bij alle deelnemers bij binnenkomst;
  • Mondneusmasker is niet meer verplicht;
  • Bij het betreden van het pand en het leslokaal moeten zowel deelnemers als instructeurs handen ontsmetten;
  • Ruim opgezette en goed geventileerde trainingslokalen waarbij de deelnemers aan eenpersoonstafels zitten met hun eigen lesmateriaal;
  • Deelnemers werken met hun “eigen” reanimatiepop en longen;
  • Gespreide lunchpauzes; groepen/deelnemers komen dus niet met elkaar in aanraking;
  • Tijdens koffie pauze serveren we koffie/thee in het leslokaal, dit om het aantal “bewegingen” te beperken;
  • Toiletten en overige contactoppervlakken worden meerdere keren per dag grondig schoongemaakt.

VEILIG TRAINEN BIJ AOC SNIJDERS

Vanuit AOC Snijders houden we de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en passen we waar nodig direct onze werkwijze aan. Heeft u vragen over veilig trainen bij AOC Snijders? Wij staan u graag te woord! Stuur een mail naar opleidingen@aoc-snijders.nl of bel ons op 076-5204999 of kijk bij onze speciale corona FAQ.

Gerelateerd nieuws

Laatste update van de coronamaatregelen bij AOC Snijders

Reanimatie buiten het ziekenhuis tijdens de COVID-19 pandemie

Ouders willen loden leidingen in kinderdagverblijven verplicht laten vervangen

Gerard Snijders

Meer weten over arbeidsveiligheid? 
Ik help u graag verder!

Gerard, Directeur - Eigenaar

Specialist in arbeidsveiligheid.

  076-5204999
}
}
}
}
}
}
}
}
}
}
}