Nieuwsbericht
Ook in coronatijden zijn wij er voor u! Coronaproof!

Laatste update 1 mei 2021: Na de laatste versoepelingen van 28 april 2021 gaat onze samenleving langzaamaan weer open. Wijzelf zijn reeds sinds de versoepelingen van 3 maart 2021 weer volledig geopend. Wel hebben we er uiteraard voor gezorgd dat onze trainingen en opleidingen coronoproof worden gegeven waarbij we minimaal volgens de richtlijnen van het RIVM werken. Voor de inrichting en uitvoering van de training volgen wij het brancheprotocol dat is samengesteld door het NIBHV, Nederlandse Reanimatie Raad en Het Oranje Kruis. Onderstaand leggen we kort uit welke maatregelen wij hebben genomen zodat u ook nu veilig bij ons terecht kunt.

DE LESLOKALEN EN ONZE LOCATIE

Om voldoende afstand te kunnen waarborgen hebben wij onze leslokalen aanzienlijk vergroot. Iedere deelnemer heeft nu de beschikking over een eigen tafel met een spatscherm. Daarnaast is voor iedere deelnemer een flesje desinfectiemiddel beschikbaar.

Looproutes

In het hele pand zijn looproutes aangebracht om te voorkomen dat mensen elkaar moeten passeren. Ook wordt bijvoorbeeld de koffiepauze in het leslokaal geserveerd om zo onnodige bewegingen in het pand te minimaliseren.

Eigen reanimatiepop

Bij EHBO en reanimatietrainingen heeft iedere deelnemer de beschikking over een eigen reanimatiepop. Deze is voor aanvang van de training volledig gedesinfecteerd.

MONDNEUSMASKER

Sinds 14 oktober is op onze locatie een mondneusmasker verplicht. Deze mag alleen af worden gedaan op de vaste zitplek. Onze instructeurs maken gebruik van een gelaatsscherm tijdens het lesgeven zodat de interactie met de deelnemers toch zoveel mogelijk gewaarborgd blijft.

LUNCH

Nog steeds wordt door ons een lunch geserveerd aan onze deelnemers. Door onze cateringmedewerkers wordt voor iedere deelnemer een lunch gemaakt. Onze Cateringmedewerkers bereiden de lunch met zowel handschoenen als een mondneusmasker om besmetting van het eten te voorkomen. Na bereiding wordt de maaltijd afgedekt. Dit kan vervolgens op 1,5m afstand één voor één opgehaald worden. 

Kantine

In de kantine is uiteraard een looproute ingesteld en zijn de tafels zo ingedeeld dat ook tijdens de maaltijd voldoende afstand kan worden gehouden.

SAMENVATTING

Onderstaand onze belangrijkste maatregelen op een rijtje:

  • Gezondheidscheck/triage bij alle deelnemers bij binnenkomst;
  • Verplicht mondneusmasker;
  • Bij het betreden van het pand en het leslokaal moeten zowel deelnemers als instructeurs handen ontsmetten;
  • Ruim opgezette en goed geventileerde trainingslokalen waarbij de deelnemers aan eenpersoonstafels zitten met hun eigen lesmateriaal;
  • Deelnemers werken met hun “eigen” reanimatiepop en longen;
  • Gespreide lunchpauzes; groepen/deelnemers komen dus niet met elkaar in aanraking;
  • Tijdens koffie pauze serveren we koffie/thee in het leslokaal, dit om het aantal “bewegingen” te beperken;
  • Toiletten en overige contactoppervlakken worden meerdere keren per dag grondig schoongemaakt.

VEILIG TRAINEN BIJ AOC SNIJDERS

Vanuit AOC Snijders houden we de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en passen we waar nodig direct onze werkwijze aan. Heeft u vragen over veilig trainen bij AOC Snijders? Wij staan u graag te woord! Stuur een mail naar opleidingen@aoc-snijders.nl of bel ons op 076-5204999 of kijk bij onze speciale corona FAQ.

Gerelateerd nieuws

Geen RI&E? Dan riskeert u een boete

Reanimatie buiten het ziekenhuis tijdens de COVID-19 pandemie

Het Coronavirus

Gerard Snijders

Meer weten over arbeidsveiligheid? 
Ik help u graag verder!

Gerard, Directeur - Eigenaar

Specialist in arbeidsveiligheid.

  076-5204999
}
}
}
}
}
}
}
}
}
}
}