Training
ATEX basis e-learning

Deze training is bedoeld voor iedereen die werkzaamheden uitvoert in explosiegevaarlijke ruimten. ATEX geeft in hoofdlijnen aan welke procedures u moet volgen om deze risico’s te vermijden.

Deze training is bedoeld voor iedereen die werkzaamheden uitvoert in explosiegevaarlijke ruimten. Voorbeelden zijn operators, productiemedewerkers, schoonmaakpersoneel en ondersteunend kantoorpersoneel. Deze werkomgeving kan risicovolle situaties opleveren.  Door bijvoorbeeld het gebruik van elektrisch gereedschap neemt de kans op explosies toe. ATEX geeft in hoofdlijnen aan welke procedures u moet volgen om deze risico’s te vermijden. De richtlijn geeft de minimale voorschriften waar arbeidsplaatsen en arbeidsmiddelen aan moeten voldoen, zodat werknemers op die plaatsen veilig kunnen werken.

Deze training bestaat uit twee gedeelten:

  • E-learning ATEX
  • Online proefexamen

Door middel van een e-learning wordt de theorie doorlopen. Het is mogelijk om de e-learning op ieder gewenst moment te stoppen en weer op te pakken en hoeft dus niet in één keer doorlopen te worden.

Onderwerpen die behandeld worden:

Wat is een explosie
Richtlijnen en wetgeving
Gas- en stof eigenschappen
Zones
Beschermingsmaatregelen ontsteking
Veilig werken

Lesmateriaal

De inlogcodes voor de e-learning worden naar de deelnemers gemaild. De e-learning bestaat uit 6 modules. Achter iedere module zijn oefentoetsen aanwezig. Oefentoetsen kunnen onbeperkt worden gemaakt. Het proefexamen aan het eind van de e-learning kan twee keer gemaakt worden

Trainingssduur en tijden

Gemiddeld is een deelnemer 4 uur bezig met deze e-learningmodule.
 

Interesse?
Vraag meer informatie aan

Kaoutar uit Breda

Referentie
"Ik vond het weer erg leerzaam!"

Kaoutar uit Breda
Kaoutar, uit Breda

Een training volgen bij AOC Snijders? 
Ik help u graag verder! 

Afdeling opleidingen

  076-5204999
}
}
}
}
}
}
}
}
}
}