‹ Ga terug

ATEX E-Learning Cursus (incl. Examen)


ATEX cursus 137 geeft in hoofdlijnen aan hoe om te gaan met explosiegevaarlijke ruimten. De richtlijn geeft minimale voorschriften weer waar arbeidsplaatsen en arbeidsmiddelen aan moeten voldoen, zodat werknemers op die plaatsen veilig kunnen werken.

De cursus ATEX basis is bedoeld voor onder andere: operators, medewerkers productie, schoonmaakpersoneel, ondersteunend kantoorpersoneel en verder voor iedereen die in een explosiegevaarlijke omgeving werkt.

Een compleet ATEX basis cursuspakket bestaat uit:

7 interactieve ATEX cursusmodules

  • Introductie
  • Wat is een explosie
  • Richtlijnen & wetgeving
  • Gas- en stofeigenschappen
  • Zones
  • Beschermingsmaatregelen ontsteking
  • Veilig werken

ATEX digitaal handboek

Een uitgebreid ATEX handboek als naslagwerk, naast de ATEX cursusmodules. Dit ATEX handboek bevat de laatste normen en eisen voor het ATEX examen. Tijdens de digitale cursus heeft u de beschikking over het digitale handboek met alle richtlijnen en examenstof.  Belangrijk om te weten: Als u prijs stelt op een naslagwerk dan dient u het digitale handboek te printen voordat u uw online eindexamen start. Nadat u uw eindexamen heeft afgerond, heeft u geen toegang meer tot het digitale handboek.

ATEX oefentoetsen

Oefen uw ATEX examen zoveel als u wenst. Iedere keer dat u start krijgt u een nieuwe set vragen, samengesteld uit onze database. U vindt de juiste antwoorden in uw resultatenvenster en kunt precies zien wat u fout heeft beantwoord. Met het volgen van de ATEX kennistoetsen heeft u de ideale voorbereiding op het officiële landelijk ATEX examen.

ATEX proefexamen

Doe als laatste voorbereiding voor uw ATEX examen nog een ATEX proefexamen. U kunt onbeperkt proefexamens maken. Wij simuleren uw ATEX examen, zodat u exact weet wat u te wachten staat. Zo gaat u met veel zelfvertrouwen het ATEX examen in.

ATEX examen

Na het doorlopen van de complete ATEX basis cursus doet u schriftelijk ATEX Examen. De datum en locatie die u hieronder selecteert is de examendatum en locatie. Zodra u zich aanmeldt voor een bepaalde datum sturen wij u binnen 1 werkdag de inloggevens voor uw E-Learning omgeving. Wij hebben altijd voldoende data en locaties beschikbaar bij u in de buurt. Nadat u het ATEX examen succesvol heeft afgerond ontvangt u binnen enkele weken het ATEX certificaat en ATEX pasje in creditcard formaat.

Cursusduur

10 uur totaal, te verdelen naar eigen inzicht en te volgen in eigen tempo.

ATEX certificaat

Het ATEX basis certificaat is 5 jaar geldig.

Voor examens binnen 1 week wordt een toeslag van € 25,- vanuit het examenbureau doorberekend.


Prijs per deelnemer: € 233,00 (excl BTW) per persoon

Bij aanmelding op een examen welke binnen 1 week plaatsvindt berekent het examenbureau een last-minute toeslag van € 25,- excl. BTW.


Mail voor meer informatie


Als u meer informatie wenst over de training en/of een offerte vul dan onderstaande gegevens in of neem contact direct contact op via 076-5204999.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.