Vanwege het Corona virus (COVID-19), is het logisch dat u vragen heeft over de keuring van uw gereedschappen, blus –  en/of andere veiligheidsmiddelen. Onderstaand de meest gestelde vragen, met daarbij de antwoorden.

Worden er nog keuringen uitgevoerd door AOC Snijders?

Ja we blijven, daar waar mogelijk, de keuringen uitvoeren maar onze keurmeesters zijn genoodzaakt extra maatregelen te nemen*.

Krijgen de keurmeesters instructies?

Ja, onze keurmeesters hebben duidelijke instructies gekregen om de werkzaamheden bij u conform de RIVM maatregelen uit te voeren.

Als de keuring niet doorgaat, wat dan?

Als een geplande keuring onzerzijds niet door kan gaan omdat we (noodzakelijke) wijzigingen krijgen in de planning, nemen we contact met u op. In overeenstemming met u zal de keuring verplaatst worden naar een andere, passende datum.

Kan de keuring verplaatst worden?

Ja, dat kan zeker, als u contact op neemt met onze afdeling planningen zal de keuring verplaatst worden naar een andere, passende datum.

 

Mocht uw vraag er niet bij staan, neem dan contact op met onze afdeling planningen, 076-5204999.

Vanuit AOC Snijders betreuren we de gang van zaken, maar de veiligheid en gezondheid van uw en onze medewerkers gaat boven alles.

 

De tijden zijn onzeker en als de situatie verandert brengen we u daarvan op de hoogte.

Wij hopen op uw begrip en dank voor de medewerking!

 

*Extra maatregelen AOC Snijders bij keuringen:

 • Duidelijke protocollen (RIVM) voor onze medewerkers;
 • Onze medewerkers wassen de handen bij aankomst en bij vertrek;
 • Onze medewerkers gebruiken desinfecterende handgel;
 • Bij gezondheidsklachten worden onze medewerkers niet ingepland.

Geplaatst op , Categorie: Algemeen.

Vol trots presenteren wij u onze nieuwe bedrijfsvideo! Misschien heeft u deze al voorbij zien komen via diverse (sociale) mediakanalen, zoals Facebook en Twitter. Heeft u de video nog niet gezien? In 30 seconden maakt u kennis met AOC Snijders.

 

Geplaatst op , Categorie: Algemeen.

Al meer dan tien jaar is AOC Snijders leverancier voor de afdeling Interne Dienstverlening  binnen Gemeente Breda op het gebied van arbeidsveiligheid. Onlangs zijn deze werkzaamheden dankzij het gunnen van een Europese aanbesteding flink uitgebreid, maar voor veel BHV’ers en EHBO’ers binnen de gemeente was AOC Snijders al geen onbekende.

Zo ook voor Marion Derks, plaatsvervangend hoofd BHV: “Al sinds mijn aanstelling in 2006 als accountmanager heb ik te maken met AOC Snijders. Allereerst natuurlijk voor het volgen van de nodige cursussen en herhalingen. Daarnaast assisteerden ze bij het schrijven van BHV plannen en verzorgen zij ook het onderhoud aan bijvoorbeeld de EHBO-trommels en Evac Chairs. In 2007 heeft Breda geld vrijgemaakt om alle gemeentelijke panden van een AED te voorzien. Er zijn toen zestig AED’s aangeschaft waarvan ik de beheerder werd. Intussen zijn dat er 105 en heeft AOC Snijders naast het verzorgen van het onderhoud onlangs ook het volledige beheer overgenomen.”

Binnen de afdeling Interne Dienstverlening hebben zo ongeveer zestig personen te maken met de diensten van AOC Snijders. “Het fijne is dat de EHBO-lessen en herhalingscursussen op onze eigen locatie gegeven kunnen worden. Maar ook de trainingen bij AOC Snijders zelf zijn altijd goed verzorgd, in een inspirerende omgeving. Alleen al door de lunch komen veel collega’s er graag. De trainers zijn enthousiast en zorgen dat cursisten van alle niveaus de lessen kunnen volgen, en dat vind ik knap.”

Na de aanbesteding per 2016 zijn er gemeentebreed maar liefst enkele honderden EHBO’ers, BHV’ers, ontruimers, ploegleiders en beheerders brandmeldinstallaties (Opgeleid Persoon) die met AOC Snijders in aanraking zullen komen. Er is dan ook al sinds begin van het jaar volop werk aan de winkel. Marion ziet de samenwerking positief in. “Het is prettig dat zij zo’n complete leverancier voor ons zijn”.

Geplaatst op , Categorie: Algemeen.

De Inspectie SZW gaat vanaf 9 mei tot en met eind oktober op 500 bouwplaatsen controleren of werknemers wel gebruik maken van persoonlijke beschermingsmiddelen. Voor bouwplaatsen geldt dat de werkgever bijna altijd verplicht is om deze middelen ter beschikking te stellen en de werknemer moet deze middelen op een juiste wijze gebruiken. Zowel werkgever als werknemer kunnen een boete krijgen als er overtredingen worden geconstateerd.

Werkgevers hebben de plicht om er voor te zorgen dat de werkzaamheden zo veilig en gezond mogelijk kunnen worden uitgevoerd. Allereerst moet geprobeerd worden om risico’s te voorkomen en als dat niet kan of redelijkerwijs niet mogelijk is, dan collectief maatregelen te treffen. Dat staat in de Arbeidsomstandighedenwet. Daar hoort in veel gevallen bij dat aan de werknemers persoonlijke beschermingsmiddelen ter beschikking worden gesteld. Voorbeelden zijn handschoenen, reddingsvesten, veiligheidsbrillen, -schoenen, -helmen en –gordels en adem-, gehoor-, knie- en schouderbescherming.

Houdt de werkgever zich inderdaad aan alle verplichtingen dan is er natuurlijk ook een verantwoordelijkheid bij de werknemer. Bij de werknemers zal gecontroleerd worden op het juiste gebruik van de bescherming. Houden werknemers zich ondanks een voldoende beschikbaarheid en duidelijke instructies plus toezicht daarop van de werkgever niet aan de afspraken dan kent de Arbeidsomstandighedenwet de mogelijkheid ook een werknemer boete aan te zeggen.

In 2012 heeft de Inspectie voor het laatst zo’n grootschalige controle gedaan. Bij 47% van de gecontroleerde bouwlocaties werden toen overtredingen geconstateerd. Opvallend was toen dat in meer dan de helft van overtredingen de boete aan de werknemer werd opgelegd.

De dynamiek van een bouwplaats en de aard van het werk maken een vrijwel permanente beschikbaarheid en draagplicht van persoonlijke beschermingsmiddelen noodzakelijk om risico’s zo klein mogelijk te houden en letsel te voorkomen. Dat is een verantwoordelijkheid van werkgevers en werknemers samen.

Bron: ISZW

Geplaatst op , Categorie: Algemeen.

Voor het beroepsmatig besturen van een voertuig met rijbewijs C of D is de aanduiding Code 95 op het rijbewijs verplicht. Om deze basiskwalificatie te behouden, dient iedere vijf jaar nascholing gevolgd te worden van in totaal minimaal 35 uur. Beroepschauffeurs met een rijbewijs D van voor 10 september 2008 of een rijbewijs C van voor 10 september 2009, kunnen vanaf respectievelijk 10 september 2015 en 2016 weer starten met nascholing. Voor rijbewijzen behaald na deze data geldt dat de nascholing na 5 jaar weer gestart kan worden. Minimaal een van de cursusdagen dient een praktijktraining te zijn.

Voorkom dat uw chauffeurs niet meer beroepsmatig mogen rijden en laat hen tijdig het verplichte aantal uren compleet te maken!

AOC Snijders biedt bijvoorbeeld de BHV CCV / Code 95 training met als doel het bewust en veilig handelen in het geval van een verkeersincident (letselongeval of brand).

Deze praktijktraining is gericht op chauffeurs die tijdens hun werk te maken krijgen met eerste hulpverleningssituaties en/of een beginnende brand.

 

Meer informatie of inschrijven over Code 95? Klik hier.


Daarnaast kunt u bij ons eveneens de volgende trainingen volgen die meetellen voor het benodigde aantal Code 95 punten:

 

Code 95 training Uren zijn punten
N 05 ADR Basis 1e 14 uren
N 05 ADR Basis + Tank 1e 21 uren
N 06 ADR Basis Herhaling 14 uren
N 18 Digitale Tachograaf 7 uren
N 19 VCA 1e 14 uren
N 20 VCA Hercertificering 7 uren
N 25 Bedrijfshulpverlener 1e 7 uren
N 26 Bedrijfshulpverlener Herhaling 7 uren
N 31 Chauffeur Geconditioneerd Vervoer 28 uren
N 49 Basiscursus Vorkheftruck 1e 14 uren
N 50 Basiscursus Vorkheftruck Herhaling 7 uren
N 59 Basiscursus Meeneemheftruck 7 uren
N 60 Basiscursus Autolaadkraan, laden lossen 7 uren
N 61 Chauffeur Autolaadkraan met Hijsfunctie (TCVT) 28 uren
N 63 Veilig Aanslaan van Lasten 7 uren
N 64 Touringcarvervoer Nationaal Reisvoorbereiding (TNV) 14 uren
N 65 Touringcarvervoer Nationaal Reisuitvoering (TNU) 7 uren
N 77 Levensreddend Handelen voor Buschauffeurs 7 uren
N 90 Chauffeursdag 7 uren
N109 Veilig Werken met Hoogwerker 7 uren
V 01 Het Nieuwe Rijden Vrachtauto (HNR) 7 uren praktijk
V 03 Het Nieuwe Rijden Bus (HNR) 7 uren praktijk
V 06 Rijoptimalisatie Behaviour Based Safety (BBS) 7 uren praktijk
V 07 Rijoptimalisatie Rijvaardigheidsanalyse 7 uren Praktijk
V 11 Chauffeur Lange en Zware Voertuigen 7 of 14 uren Praktijk

Geplaatst op , Categorie: Algemeen.

In dit eerste kwartaal hebben wij, naast de werkzaamheden voor onze bestaande relaties, ook enkele nieuwe klanten mogen toevoegen aan onze portefeuille. Onder meer winkelketens The Sting en Costes, de brancheorganisatie voor opticiens FOAB en kinderopvang Smallsteps hebben gekozen om gebruik te maken van onze dienstverlening. Wij zijn er trots op dat wij sinds begin dit jaar onze werkzaamheden voor gemeente Breda hebben uitgebreid en dat AOC Snijders voor autofabrikant Tesla de keuringen en veiligheidsopleidingen door heel Europa (excl. Nordics) gaat uitvoeren. Mede dankzij deze ontwikkelingen staat AOC Snijders steeds meer op de kaart als dé totaalleverancier voor arbeidsveiligheid.

Geplaatst op , Categorie: Algemeen.

Noord Nederland
AOC Snijders

Wil jij je klant ontzorgen en vooruit helpen op het gebied van arbeidsveiligheid? Wil je graag leren en daarmee je werkveld vergroten? Zie jij overal kansen om je activiteiten uit te breiden en grijp je deze ook? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Dit ga je doen als Allround Onderhoudsmonteur Veiligheid (systemen)

 • Je bezoekt zelfstandig onze klanten voor het keuren, inspecteren, onderhouden en repareren van brandmeld- en ontruimingsinstallaties;
 • Bij elke klant onderzoek je de mogelijkheden tot uitbreiding van je werkzaamheden;
 • Beheren van de werkvoorraad (onderdelen etc) en het bijhouden van de administratie hieromtrent;
 • Optioneel: keuren, inspecteren, onderhouden en repareren van nood- en vluchtwegverlichting (hiertoe leiden we je, indien nodig, op)

Dit staat op je cv

 • Een relevante opleiding op MBO niveau
 • Kennis en ervaring binnen de (electro) techniek
 • Een diploma ‘Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties (ODB/REOB)
 • Een diploma ‘Beheerder Brandmeldinstallaties’ (BMI)
 • Ervaring als keurmeester is een pré
 • Je beschikt over een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)
 • Je woont in Noord Nederland (boven de A1)

Eigenschappen die je meebrengt
Je bent, en gedraagt je als, het visitekaartje van AOC Snijders. Klantvriendelijkheid en –gerichtheid staan bij jou voorop. Je bent flexibel en ondernemend: je zet graag een stap extra en weet kansen te benutten. Je hebt de ambitie om je verder te ontwikkelen in je vakgebied middels opleidingen en trainingen.

Dit zijn wij
Sinds haar oprichting in 1997 bewijst AOC Snijders BV zich als een gedegen en op de praktijkgerichte totaalleverancier op het gebied van Arbeidsveiligheid. AOC Snijders heeft een uitgebreide opleidings- en trainingsafdeling, die ook wordt ingezet voor haar eigen werknemers. De sfeer is gemoedelijk en informeel, maar iedereen streeft naar het hoogst mogelijke kwaliteitsniveau.

Dit hebben wij onze nieuwe collega te bieden
Als werknemer geniet je een hoge mate van zelfstandigheid en vertrouwen, dat zich over het algemeen aan ons terugbetaalt in een laag verloop en een hoge mate van loyaliteit. Door de diversiteit in je werk, mede omdat je breed wordt opgeleid, zul je je geen dag vervelen! Het salaris voor deze functie ligt tussen €2200 en €2600 op fulltime basis. Daarnaast bieden wij een gunstige pensioenregeling, extra vakantiedagen en een zeer uitgebreid opleidingsprogramma.

Enthousiast geworden?
Je motivatiebrief en CV kan je per post sturen naar AOC Snijders BV, t.a.v. Afdeling personeelszaken, Postbus 9640, 4801 LS Breda of mailen naar info@aoc-snijders.nl

Geplaatst op , Categorie: Algemeen.

2015 dec AOC Snijders_32_Esther HereijgersFotografieIn december 2015 hebben studenten van de opleiding Industrial Safety aan De Haagse Hogeschool de cursus BHV en de training Veiligheidsobservatie gevolgd bij AOC Snijders in Breda. Verspreid over vier dagen namen in totaal 80 tweede- en derdejaarsstudenten deel aan de trainingen, die een onderdeel vormen van een pilot binnen deze internationale studie welke uniek is in Europa. Dirk Eikemans van De Haagse Hogeschool vertelt over zijn ervaring: “Als je veiligheidskundige wilt worden, is een goede basis belangrijk. Wij zien nu nog te veel dat deze ontbreekt. Het trainingsonderdeel bij AOC Snijders is een goede voorbereiding voor het praktijkonderdeel van deze pilot die de studenten in januari afsluiten. De theorie die zij hebben geleerd, komt daarbij goed van pas. De studenten waren erg enthousiast over de trainingen die ze bij AOC Snijders hebben gevolgd. De support en begeleiding in die week was erg goed. De hoogwaardige kwaliteit van AOC Snijders was een belangrijke reden om voor hen als partner te kiezen. In het voortraject hebben de studenten eveneens Vol VCA bij AOC Snijders gevolgd. Engelstalig, in verband met het internationale karakter van de opleiding. Ook dat speelde een rol in de keuze voor AOC Snijders als partner. Wij hebben zeker het voornemen om dit praktijkonderdeel volgend jaar weer op te nemen in het lesprogramma”.

20151215_144651_resizedEind 2015 heeft AOC Snijders via een Europese openbare aanbesteding de opdracht gegund gekregen om voor de komende drie jaar de opleidingen EHBO en BHV, begeleiding en advies te gaan verzorgen voor Gemeente Breda. AOC Snijders was al werkzaam voor de afdeling Interne Dienstverlening. Het bestaande pakket aan opleidingen wordt nu uitgebreid naar de directies Beheer, Toezicht & Handhaving en de ATEA-groep. Ook de totale zorg voor de EHBO- en BHV hulpmiddelen, zoals alle in de regio geplaatste AED’s, is aan AOC Snijders toegekend. De werkzaamheden zijn in januari 2016 direct van start gegaan en lopen in ieder geval tot eind 2018.