Keuring elektrische gereedschappen NEN 3140

Elektrische gereedschappen binnen uw organisatie? Laat ze optijd keuren!

Keuring Elektrische gereedschappen

Het is belangrijk dat elektrische gereedschappen gekeurd worden voor uw veiligheid en die van uw omgeving. De NEN-3140 keuring richt zich op het waarborgen van de elektrische veiligheid van arbeidsmiddelen. De arbeidsinspectie houdt deze NEN-norm aan bij controles op de technische staat en onderhoudsfrequentie van ontkoppelbare elektrische gereedschappen (met een stekker). Zowel de keuringen als het opzetten en onderhouden van een registratiesysteem kunnen wij voor u verzorgen.

vopDe verplichting tot het laten keuren van arbeidsmiddelen (elektrische gereedschappen) volgt uit art. 5.3 van de Arbo-wet, het nemen van risicobeperkende maatregelen n.a.v. de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Deze verplichting wordt nader uitgewerkt in het Arbobesluit (art. 7.4a). Dit is een algemene richtlijn en geldt dus niet alleen voor arbeidsmiddelen in bijvoorbeeld de bouwsector maar op iedere werkplek en voor iedere werkgever

De keuringen worden op uw bedrijfslocatie op een in overleg te bepalen tijdstip verzorgd. Op deze manier kost het u weinig moeite omdat de keurmeester bij u langs komt en alle gebruikelijke onderdelen bij zich heeft. De keuringen worden uitgevoerd door een ervaren keurmeester welke de beschikking heeft over gekalibreerde meetapparatuur.

Na het keuren van uw arbeidsmiddelen volgens NEN-3140 zijn alle ontkoppelbare arbeidsmiddelen getest op hun elektrische veiligheid. U voldoet nu aan de normen die gesteld worden door de wetgever of certificerende instantie. Ook worden tijdens de initiële keuring alle te keuren apparaten voorzien van een unieke code waardoor de algehele naspeurbaarheid verhoogd wordt.

Cursussen

Wanneer er met elektrische gereedschappen wordt gewerkt binnen uw organisatie kan het, ondanks alle veiligheidsmaatregelen, voorkomen dat er sprake is van een bedrijfsongeval. Om te weten hoe te handelen bij een bedrijfsongeval bieden wij verschillende cursussen aan voor u en / of uw medewerkers. Waaronder ook bedrijfshulpverlening, naast het handelen bij een bedrijfsongeval komen ook andere aspecten aan bod die van belang zijn binnen een organisatie.

AOC Snijders BV is beoordeeld met een
van gebaseerd op reviews · Beoordelingen: Klantenvertellen.nl

Meer informatie?

Voor meer informatie en een offerte op maat kunt u ons bereiken via telefoonnummer: (076) 520 4999 of via e-mail: info@aoc-snijders.nl

Als u wilt dat wij telefonisch contact met u opnemen vul dan hieronder uw gegevens in. Wij nemen dan op korte termijn telefonisch contact met u op.