Inspectie speeltoestellen, speelgelegenheden en gymtoestellen

Speeltoestellen, speelgelegenheden, gymtoestellen en sporttoestellen zijn bedoeld voor het vermaak of ontspanning van een persoon. Daarom is het belangrijk dat deze speeltoestellen tijdig gecontroleerd worden om veiligheid te garanderen!

Als beheerder van speeltoestellen, speelgelegenheden bent u volgens de warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen (WAS) wettelijk verplicht om uw speeltoestellen, speelgelegenheden te keuren op veiligheid. Denk hierbij aan de kettingen van een schommel. De gymtoestellen en sporttoestellen moeten volgens het arbeidsomstandighedenbesluit gekeurd worden. Denk hierbij aan de schokbestendigheid van de valmatten en de onderkant/hoeken van gymtoestellen.

Minimaal 1 keer per week moet de beheerder zelf een zichtinspectie uitvoeren en hiervan een logboek bijhouden. Op deze manier ontdekt u het tijdig mocht er iets mis zijn met een speeltoestel, speelgelegenheid of gymtoestel. Minstens 1 keer per jaar moet er een grote inspectie uitgevoerd worden door een onafhankelijke inspecteur op basis van de NEN-EN 1176 en NEN-EN 1177.

Klik hier om een afspraak te maken met een van onze keurmeesters!

De keurmeesters van AOC Snijders kunnen deze inspecties voor u uitvoeren! Eventuele gebreken worden per toestel opgespoord en vastgelegd in een rapport, de beheerder dient er dan zorg voor te dragen dat deze gebreken zo snel mogelijk worden verholpen.

AOC Snijders kan u ook helpen met het opstellen van een vluchtplan, het samenstellen van verbandtrommels en het controleren van vluchtwegen. Dit zijn ook aspecten van de wettelijke verplichtingen die u heeft als beheerder van speeltoestellen, speelgelegenheden en gymtoestellen -zalen

Bel vrijblijvend voor meer informatie naar: 076-5204999


AOC Snijders BV is beoordeeld met een
van gebaseerd op reviews · Beoordelingen: Klantenvertellen.nl