Advies over
Keuring elektrische
gereedschappen

Volgens de Arbowetgeving is elke werkgever verplicht om een veilige werkomgeving te bieden. Hieronder valt dat elektrisch gereedschap veilig moet zijn om mee te werken. AOC Snijders is gespecialiseerd in het keuren van elektrisch gereedschappen volgens de NEN-3140 norm.

Regelgeving NEN-3140

Het is belangrijk dat elektrische gereedschappen gekeurd worden voor uw veiligheid en die van uw omgeving. De NEN-3140 keuring richt zich op het waarborgen van de elektrische veiligheid van arbeidsmiddelen. Door deze keuring tijdig uit te voeren, zijn uw werknemers beter beschermd tegen risico’s, worden storingen voorkomen en verbetert u de bedrijfscontinuïteit. De arbeidsinspectie / inspectie SZW houdt deze Nen-norm aan bij controles op de technische staat en onderhoudsfrequentie van ontkoppelbare elektrische gereedschappen

Keuringssticker met een unieke code

Voor de identificatie en rapportage van de keuringswerkzaamheden wordt er een keuringssticker op de elektrische gereedschappen (bv boor, slijptol, lasapparaat, ect) geplaatst. Deze sticker is voorzien van een unieke code, waarmee er toegang wordt gegeven tot alle gegevens van het apparaat en de uitslagen van eerdere keuringen.

In goede handen bij AOC Snijders

Zowel de keuringen als het opzetten en onderhouden van een registratiesysteem kunnen wij voor u verzorgen. De keuringen van de elektrische gereedschappen worden in overleg op uw bedrijfslocatie verzorgd. Op de dag van keuring worden alle verzamelde elektrische gereedschappen gekeurd door een ervaren keurmeester, welke beschikking heeft over gekalibreerde meetapparatuur. Op deze manier kost het u weinig moeite, omdat AOC Snijders bij u langs komt en alle gebruikelijke onderdelen bij zich heeft.

Trainingen om te handelen conform de Arbo wet

Wanneer er met elektrische gereedschappen wordt gewerkt binnen uw organisatie, moeten uw werknemers de procedures hiervan kennen en de risico’s kunnen inschatten. AOC Snijders geeft trainingen aan personen die werken aan of in de buurt van elektrische installaties. U kunt bij ons opgeleid worden als vakbekwaam persoon (VP) en Voldoende onderricht persoon (VOP).

Accu gereedschap keuren

Kies voor het keuren van accu gereedschap door AOC Snijders. U kunt bij ons al uw gereedschap op accu laten keuren. Dit kan aan de hand van flexibele voorwaarden, vervangend materiaal en met digitaal keuringssysteem.

Dus van een accu boormachine of schroefboormachine op accu. Bij AOC Snijders kunnen wij het voor u keuren. Ook accu zaagmachines of vlakschuurmachines op accu keuren wij graag voor u.

De keuring van accu gereedschap vindt plaats aan de hand van de NEN 3140, visuele inspectie en functionele beproeving. U ontdekt hier wat de keuring voor gereedschap op accu inhoudt. Maar u kunt ook direct een vrijblijvende keuring aanvragen.

Alle voordelen op een rijtje

U voldoet aan alle relevante regelgeving en normen.
Gekwalificeerde keurmeesters met kennis van zaken.
Veelal een vaste keurmeester voor uw bedrijf.
Duidelijke uitleg en onafhankelijk advies.
Kaoutar uit Breda

Referentie
"Ik vond het weer erg leerzaam!"

Kaoutar uit Breda
Kaoutar, uit Breda
aoc snijders

UW KEURINGEN OP ORDE BRENGEN?
WIJ HELPEN U GRAAG VERDER!

Het Oranje Kruis 250x211
logo NRR
CRKBO logo 300x300
thumb nibhv
sbb beeldmerk
9bf82f3a7c6bc7b7c368672aaef77f66 f37
logo vca
Image 3
logo veb
nikta