Veelgestelde vragen
Voor wanneer er toch nog iets onduidelijk is
Een overzicht van de meest gestelde vragen aan AOC Snijders.
Hoe kan ik mij inschrijven voor een training?
Op deze website staat onze individuele trainingskalender. Onder de toelichting van een training staat een overzicht van trainingsdata. Wanneer de blauwe button gevolgd wordt, kom je uit bij een inschrijfformulier. Na verzending van het inschrijfformulier ontvang je binnen een paar werkdagen een bevestiging dat wij de inschrijving hebben verwerkt.
Kan ik een training op onze eigen locatie inplannen en laten aanpassen aan onze wensen?
Dit is mogelijk. Bij vrijwel iedere training is het mogelijk om inhoud van de opleiding aan te passen aan de specifieke omstandigheden van uw organisatie. U kunt bij ons op locatie terecht voor een gesloten opleiding voor uw medewerkers. Indien u de training op uw locatie wilt organiseren, behoort dit ook tot de mogelijkheden. Lees hier wat de mogelijkheden zijn of neem direct met ons contact op.
Kan ik een online opleiding combineren met lessen op locatie van AOC Snijders?
Dit is mogelijk. Bij AOC Snijders zijn er diverse opleidingen waarbij een e-learning module wordt gecombineerd met een praktijktraining en/of een landelijk examen. Voorbeelden hiervan zijn: Bedrijfshulpverlening basis en herhaling, VCA basis en VOL, NEN3140 VP/VOP. Lees hier wat de mogelijkheden zijn of neem met ons contact op.
Kan ik een training op onze eigen locatie inplannen?
Dit is mogelijk. Bijna iedere training kan door AOC Snijders ook bij u op locatie worden gegeven. Dit heeft voor u twee voordelen, u verminderd de reistijd van uw medewerkers en de training kan eventueel worden aangepast aan de specifieke omstandigheden bij uw bedrijf. Lees hier wat de mogelijkheden zijn of neem direct met ons contact op.
Voor wie zijn de opleidingen en trainingen bij AOC Snijders?
Het belang van een preventief arbo- en veiligheidsbeleid wordt steeds groter, zowel voor werkgever als werknemer. Een goed arbobeleid zorgt voor gemotiveerder personeel, minder verletkosten en een hoger rendement. Risico's worden beperkt, het aantal ongevallen daalt en de werkomgeving wordt verbeterd. Wij bieden passende opleidingen voor elk niveau.
Kan ik eenmalig advies krijgen over de arbeidsveiligheid of werkt AOC Snijders met abonnementen?
In veel gevallen gaat het om specifiek voor u van toepassing zijnde vragen over onderwerpen op gebied van arbeidsveiligheid. Daarnaast is het mogelijk om in de vorm van AO Safe (All-in One Safety package) een abonnement af te sluiten waardoor wij op een onderling af te spreken frequentie bij u op locatie komen om u te adviseren of te begeleiden. Hierbij houden wij u up-to-date omtrent de nieuwste wet- en regelgeving.
Kan AOC Snijders ook kleinere bedrijven ondersteunen in advies over arbeidsveiligheid?
Veiligheid is voor iedereen van belang of uw onderneming nu groot of klein is. Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om te zien wat wij voor uw bedrijf kunnen doen.
Vervangt AOC Snijders gereedschappen en materieel wanneer deze afgekeurd zijn?
Wij streven naar het uitvoeren van keuringen zonder belangenverstrengeling en leveren om die reden zelf geen gereedschappen welke worden afgekeurd. Indien u wenst kunnen wij het vervangen van uw afgekeurde gereedschappen en materieel uiteraard van u overnemen binnen onze mogelijkheden.
Kan ik dezelfde keurmeester krijgen voor mijn periodieke keuringen?
Wij streven er naar om de werkzaamheden bij uw bedrijf zoveel mogelijk door dezelfde keurmeester uit te laten voeren.
Waar kan ik mijn rapporten en documenten terugvinden?
Uw rapporten en eventuele andere certificeringsdocumenten worden in uw eigen unieke omgeving van ons portaal opgeslagen. U kunt daar inloggen en uw rapporten opvragen en/of downloaden voor uw eigen administratie. Heeft u nog geen inlog? Neem dan contact op om een inlog aan te vragen.
Ik wil met AOC Snijders samenwerken in zowel trainingen, als keuringen en advies. Hoe werkt dit?
We inventariseren samen met u wat u zoal op gebied van arbeidsveiligheid zou willen onderbrengen bij AOC Snijders. Wij brengen voor u alles in kaart en komen zo samen tot een pakket wat exact op uw bedrijf is afgestemd. Groot voordeel daarvan is dat wij u optimaal kunnen ondersteunen met vakmensen welke onderling afstemmen over uw situatie, wensen en noodzakelijkheden. Op die manier wordt maatwerk geleverd waarin u en uw medewerkers elkaar zullen herkennen.
Waar is AOC Snijders gevestigd en hoe kan ik hier het beste komen?
AOC Snijders is gevestigd aan het Spinveld 66a19, 4815 HT te Breda. Klik hier voor een routebeschrijving
Als de keuring niet doorgaat, wat dan?
Als een geplande keuring onzerzijds niet door kan gaan omdat we (noodzakelijke) wijzigingen krijgen in de planning, nemen we contact met u op. In overeenstemming met u zal de keuring verplaatst worden naar een andere, passende datum.
Kan de keuring verplaatst worden?
Ja, dat kan zeker, als u binnen drie werkdagen nadat u de bevestigingmail hebt ontvangen, contact opneemt met onze afdeling planningen zal de keuring verplaatst worden naar een andere, passende datum.
Kan ik mijn individuele training verschuiven?
Een training kan eenmalig kosteloos worden verschoven tot 4 weken voor aanvang van de training. Binnen 14 dagen brengen wij verplaatsingskosten (50% van de cursuskosten) in rekening.
Kan ik mijn individuele training annuleren?
Wanneer je afziet van een training, kan je contact opnemen met opleidingen@aoc-snijders.nl om de mogelijkheden te bespreken
Kan iemand anders mijn plek innemen op een individuele training?
Neem in deze gevallen contact op met onze afdeling planning via opleidingen@aoc-snijders.nl. Zij zullen kijken wat de mogelijkheden zijn.
Kan ik mijn gesloten training annuleren/verschuiven?
Neem in deze gevallen contact op met onze afdeling planning via opleidingen@aoc-snijders.nl. Zij zullen kijken wat de mogelijkheden zijn.
Hoeveel punten moet ik hebben om te slagen?
Het volgende aantal punten:
- Basis VCA 2.580 punten (64,50%)
- VOL VCA 4.515 punten (64,50%)
In welke talen kan ik examen doen?
Dat kan ik in de volgende talen:
- Basis VCA Nederlands, Duits, Engels, Frans, Pools, Litouws, Hongaars, Roemeens, Turks, Portugees, Spaans en Russisch.
- VOL-VCA Nederlands, Engels Duits en Frans.
- Voor Basis VCA zijn ook beschikbaar:
Groep 1 talen: Italiaans, Arabisch, Bulgaars, Grieks, Kroatisch, Slowaaks en Oekraïens.
Groep 2 talen: Deens, Ests, Fins, Lets, Noors, Maltees, Sloveens, Tsjechisch en Zweeds. - Voor elke taal(groep) bestaat er een toeslag en aanvraagperiode voor het examen. Informeer naar de toeslag en aanvraagperiode voor de taal/talen naar keuze
Ik heb moeite met lezen. Wat zijn de mogelijkheden?
Wanneer iemand moeite heeft met lezen of dyslectisch is, kan een voorleesexamen aanvragen. Dit kan alleen bij de VCA Basis. Voor VCA VOL en VCA VIL/VCU bestaat deze mogelijkheid niet.
Het voorleesexamen VCA Basis wordt met een tablet afgenomen. Dit is een regulier examen bestaande uit 40 vragen. De deelnemer heeft 75 minuten de tijd voor het examen.
De deelnemer krijgt voordat zij het examen gaan maken een koptelefoon. Hij/zij kan de tekst op het beeldscherm laten voorlezen door op een knop te klikken. Het voorlezen gebeurt via een Readspeaker, dit is een vooraf geïnstalleerde applicatie. De deelnemer geeft zelf via de tablet antwoord. Het VCA examen is niet aangepast, maar de wijze van examineren is makkelijker voor de deelnemer.
LET OP Bij de VCA voorleesexamens worden wel alle vragen voorgelezen, maar bij enkele nieuwe vraagtypes niet de antwoorden. Deelnemers kunnen dit net zo vaak als zij nodig vinden voor laten lezen.
Voorlees examens zijn beschikbaar in de volgende talen:
Nederlands, Arabisch, Bulgaars, Duits, Engels, Frans, Grieks, Hongaars, Italiaans, Kroatisch, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Slowaaks, Spaans en Turks.
Aan het voorleesexamen is een toeslag verbonden.
Op welke locatie kan ik examen doen?
Het trainingscentrum van AOC Breda is een examenlocatie. Daarnaast werken wij met examenbureaus samen die verschillende examenlocaties in het land hebben. Hierdoor hebben wij een netwerk van 80 examenlocaties door het land. Wanneer wij de regio weten waar een deelnemer examen wil doen, kijken wij naar de dichtstbijzijnde mogelijkheden.
Hoeveel punten moet ik hebben voor het NEN3140 VOP examen?
Voor het NEN3140 VOP examen:
- indien landelijk examen 30 vragen minimaal 21 goed
- indien alleen e-learning 70% van online toets
Hoeveel punten moet ik hebben voor het NEN3140 VP examen?
Voor het NEN3140 VP examen:
- indien landelijk examen 40 vragen minimaal 28 goed
- indien alleen e-learning 70% van online toets
Wat is het verschil tussen de Basis BHV trainingen met en zonder e-learning?
De verschillen zijn:
- Klassikaal:
De basis is een tweedaagse training waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld. Eén dag wordt de module Eerste Hulp behandeld en één dag wordt de module Brandbestrijding & Ontruiming behandeld. Aan het einde van elke dag wordt de module afgesloten met een meerkeuze examen. Een instructeur bepaald gedurende de trainingsdagen de praktische competenties en de examens worden ingediend bij een examenbureau. Als de examens en de praktische competenties beide worden beoordeeld met een voldoende wordt iemand gecertificeerd als bedrijfshulpverlener.
- E-learning met praktijktraining:
Door middel van een e-learning wordt de theorie voor de praktijkdag doorgenomen. De e-learning bestaat uit twee modules: Eerste Hulp en Brandbestrijding & Ontruiming. Het is mogelijk om de e-learning op ieder gewenst moment te stoppen en weer op te pakken en hoeft dus niet in één keer doorlopen te worden. Beide modules dienen voorafgaand aan de praktijkdag met een voldoende te zijn afgerond. Na het afronden van de e-learning nemen de deelnemers deel aan een praktijkdag. Als zij aan deze dag actief deelnemen en de praktische vaardigheden aan het eind van de dag beheersen, worden zij gecertificeerd als bedrijfshulpverlener.
Beide trainingen leiden op tot een BHV-certificaat. Echter zijn er in de klassikale training 16 contacturen en bij de e-learning met praktijkdag 8 contacturen. Er is in de e-learning variant minder tijd voor het stellen van vragen en ook kan er minder diep worden ingegaan op vragen.
Daarnaast zal het ook afhankelijk zijn van de deelnemer welke variant meer geschikt is. Als u hier advies over wilt hebben, neemt u dan contact op met opleidingen@aoc-snijders.nl
Wat is het verschil tussen de Herhaling BHV trainingen met en zonder e-learning?
De verschillen zijn:
- Klassikaal:
De herhaling een eendaagse training waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld. Eén dagdeel wordt de module Eerste Hulp behandeld en één dagdeel wordt de module Brandbestrijding & Ontruiming behandeld. Een instructeur bepaald gedurende de trainingsdag of de deelnemer competent is op de theoretische en praktische competenties. Wanneer een deelnemer voor alle competent wordt beoordeeld wordt iemand gecertificeerd als bedrijfshulpverlener.
- E-learning met praktijktraining:
Door middel van een e-learning wordt de theorie voor de praktijktraining doorgenomen. De e-learning bestaat uit twee modules: Eerste Hulp en Brandbestrijding & Ontruiming. Het is mogelijk om de e-learning op ieder gewenst moment te stoppen en weer op te pakken en hoeft dus niet in één keer doorlopen te worden. Beide modules dienen voorafgaand aan de praktijktraining met een voldoende te zijn afgerond. Na het afronden van de e-learning nemen de deelnemers deel aan een praktijktraining van een halve dag. Als zij aan dit dagdeel actief deelnemen en de praktische vaardigheden aan het eind van de dag beheersen, worden zij gecertificeerd als bedrijfshulpverlener.
Beide trainingen leiden op tot een BHV-certificaat. Echter zijn er in de klassikale training 8 contacturen en bij de e-learning met praktijktraining 4 contacturen. Er is in de e-learning variant minder tijd voor het stellen van vragen en ook kan er minder diep worden ingegaan op vragen.
Daarnaast zal het ook afhankelijk zijn van de deelnemer welke variant meer geschikt is. Als u hier advies over wilt hebben, neemt u dan contact op met opleidingen@aoc-snijders.nl
Welk mailadres moet ik gebruiken bij het aanmaken van een mailaccount?
Wanneer u een uitnodiging ontvangt voor het maken van een mailaccount op aocsafety.nl gebruikt u dan het mailadres waar u onze berichten ontvangt. Alleen op deze manier ontvangen wij ook de resultaten van de e-learning.
Ik krijg een herinnering dat mijn e-learning niet is afgerond, maar dat heb ik wel gedaan.
Wanneer u van ons een bericht ontvangt dat de e-learning behorende bij een training nog niet is afgerond, controleer dan of u het juiste mailadres heeft gebruikt om uw profiel aan te maken. Als blijkt dat u een ander mailadres heeft gebruikt, dient u uw profiel in de e-learning omgeving aan te passen naar het mailadres waarop u onze berichten ontvangt.
Wanneer ontvangt ik mijn inlogcodes voor de e-learning?
De inlogcodes voor een e-learning worden verstuurd na aanmelding op een praktijktraining. Wanneer er geen sprake is van een praktijktraining, maar een examen, worden de inloggegevens verstuurd na aanmelding voor een examendatum.
Ik volg een e-learning only training. Wanneer ontvang ik dan de inloggegevens?
In dit geval wordt de e-learning opengesteld zodra er een periode is afgesproken waarop de e-learning wordt opengesteld. Wanneer blijkt dat de e-learning niet in de afgesproken periode afgerond kan worden, kunt u contact op nemen met opleidingen@aoc-snijders.nl. Wij zullen dan in overleg met u een nieuwe periode afspreken van openstelling.
Er wordt gevraagd naar een ”aanmeldsleutel”, waar vind ik deze?
Wanneer u voor het openen van een e-learning een aanmeldsleutel nodig heeft, staat dit in de laatste stap vermeld van de email met de titel: Inloggegevens (naam training).
Hoe lang blijven de resultaten van de e-learning geldig
Wanneer u een training volgt waarin een e-learning en praktijkcomponent in zit, dient de e-learning voor de praktijktraining is afgerond. De resultaten van de e-learning zijn 180 dagen geldig (+/- half jaar). Na afronding van de e-learning heeft een deelnemer 180 dagen de tijd om de bijbehorende praktijktraining te volgen.
Als de termijn tussen afgeronde e-learning en praktijktraining meer dan 180 dagen uit elkaar ligt, dient de e-learning opnieuw behaald te worden.
Ik zie mijn e-learning niet op mijn profiel.
Wanneer uw e-learning is beschikbaar is gesteld op aoc-snijders.plusport.com zijn deze e-learnings geoptimaliseerd voor gebruik met laptop of desktop. Wanneer u op dit portaal uw e-learning wilt open met een smartphone of tablet, kan het zijn dat deze niet zichtbaar is.
Hoe lang is mijn diploma/certificaat geldig?
Een diploma Eerste Hulp van het Oranje Kruis wordt voor een periode van 2 jaar afgegeven en geregistreerd bij een opleider.
Hoe kan ik mijn diploma/certificaat verlengen?
Een diploma/certificaat kan actueel gehouden worden door het iedere twee jaar te hercertificeren. In die periode houd je jouw kennis op peil door nascholing bij een Eerste Hulp (aan Kinderen) te volgen.
Bij nascholingen wordt eerder verkeren vaardigheden en competenties herhaald en verdiept. Bij de herhalingstraining van AOC Snijders worden elk jaar de levensreddende competenties herhaald (reanimatie, AED, verstikking, ect). De overige competenties worden verdeeld over de even en oneven jaren. Hierdoor zijn alle competenties voldoende herhaald om na 2 jaar een verleningsdiploma aan te vragen.
Wanneer je diploma/certificaat verloopt en deze bij ons staat geregistreerd ontvangen wij van het Oranje Kruis een voormelding. Hierna zullen wij kijken naar het trainingsverleden:
- zijn er voldoende trainingen gevolgd?
- zijn alle competenties afgetekend?
Als iemand voldoet aan de richtlijnen voor een verlenging, zullen wij deze aanvragen. Wanneer de verlengingsdocumenten zijn vrijgegeven door het Oranje Kruis, mailen wij deze naar de contactpersoon binnen een organisatie.
Indien wij zien dat hier niet aan wordt voldaan zullen wij contact opnemen met ons contactpersoon in de organisatie om de situatie te bespreken en te kijken naar oplossingen.
Ik heb mijn diploma/certificaat bij een andere opleider gehaald. Kan ik bij AOC Snijders een herhaling volgen?
Elke opleider heeft een eigen registratienummer bij het Oranje Kruis. Daarop worden de diploma/certificaten geregistreerd. Deze opleider ontvangt de voormelding als je diploma/certificaat bijna is verlopen en beoordeeld de verlenging. Zodra je bij AOC komt trainen wordt er gevraagd naar een kopie van het laatst afgegeven diploma/certificaat van het Oranje Kruis. Wij zullen je diploma/certificaat dan overschrijven naar ons relatienummer en in het vervolg je diploma/certificaat beheren. Wanneer je voldoet aan de richtlijnen voor verlenging kunnen wij per eerste vervaldatum een verlenging aanvragen.
Kan ik een duplicaat van mijn diploma/certificaat aanvragen?
Wanneer je diploma/certificaat is geregistreerd onder bij AOC Snijders kan er een digitale duplicaat worden opgevraagd. Wanneer je een harcopy duplicaat wenst, is dit mogelijk tegen betaling.
Per 1 september 2020 is het Oranje Kruis overgestapt naar het standaard aanbieden van digitale documenten.
Staat uw vraag er niet bij?
Neem dan contact met ons op!
Ik ben direct bereikbaar op: 06-13133861 of via e-mail: opleidingen@aoc-snijders.nl