Veelgestelde vragen
Voor wanneer er toch nog iets onduidelijk is

Een overzicht van de meest gestelde vragen aan AOC Snijders.

Hoe lang is mijn diploma/certificaat geldig?

Een diploma Eerste Hulp van het Oranje Kruis wordt voor een periode van 2 jaar afgegeven en geregistreerd bij een opleider.

Hoe kan ik mijn diploma/certificaat verlengen?

Een diploma/certificaat kan actueel gehouden worden door het iedere twee jaar te hercertificeren. In die periode houd je jouw kennis op peil door nascholing bij een Eerste Hulp (aan Kinderen) te volgen.

Bij nascholingen wordt eerder verkeren vaardigheden en competenties herhaald en verdiept. Bij de herhalingstraining van AOC Snijders worden elk jaar de levensreddende competenties herhaald (reanimatie, AED, verstikking, ect). De overige competenties worden verdeeld over de even en oneven jaren. Hierdoor zijn alle competenties voldoende herhaald om na 2 jaar een verleningsdiploma aan te vragen.

Wanneer je diploma/certificaat verloopt en deze bij ons staat geregistreerd ontvangen wij van het Oranje Kruis een voormelding. Hierna zullen wij kijken naar het trainingsverleden:

  • zijn er voldoende trainingen gevolgd?
  • zijn alle competenties afgetekend?

Als iemand voldoet aan de richtlijnen voor een verlenging, zullen wij deze aanvragen. Wanneer de verlengingsdocumenten zijn vrijgegeven door het Oranje Kruis, mailen wij deze naar de contactpersoon binnen een organisatie.

Indien wij zien dat hier niet aan wordt voldaan zullen wij contact opnemen met ons contactpersoon in de organisatie om de situatie te bespreken en te kijken naar oplossingen.

Ik heb mijn diploma/certificaat bij een andere opleider gehaald. Kan ik bij AOC Snijders een herhaling volgen?

Elke opleider heeft een eigen registratienummer bij het Oranje Kruis. Daarop worden de diploma/certificaten geregistreerd. Deze opleider ontvangt de voormelding als je diploma/certificaat bijna is verlopen en beoordeeld de verlenging. Zodra je bij AOC komt trainen wordt er gevraagd naar een kopie van het laatst afgegeven diploma/certificaat van het Oranje Kruis. Wij zullen je diploma/certificaat dan overschrijven naar ons relatienummer en in het vervolg je diploma/certificaat beheren. Wanneer je voldoet aan de richtlijnen voor verlenging kunnen wij per eerste vervaldatum een verlenging aanvragen.

Kan ik een duplicaat van mijn diploma/certificaat aanvragen?

Wanneer je diploma/certificaat is geregistreerd onder bij AOC Snijders kan er een digitale duplicaat worden opgevraagd. Wanneer je een harcopy duplicaat wenst, is dit mogelijk tegen betaling.

Per 1 september 2020 is het Oranje Kruis overgestapt naar het standaard aanbieden van digitale documenten.

sandra

Staat uw vraag er niet bij? 
Neem dan contact met ons op!

Sandra, Coördinator opleidingen

Ik ben direct bereikbaar op: 06-13133861 of via e-mail: opleidingen@aoc-snijders.nl

Het Oranje Kruis 250x211
logo NRR
CRKBO logo 300x300
sbb beeldmerk
9bf82f3a7c6bc7b7c368672aaef77f66 f37
logo vca
Image 3
logo veb
nikta