Veelgestelde vragen
Voor wanneer er toch nog iets onduidelijk is

Een overzicht van de meest gestelde vragen aan AOC Snijders.

Wat is het verschil tussen de Basis BHV trainingen met en zonder e-learning?

De verschillen zijn:

  • Klassikaal:

De basis is een tweedaagse training waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld. Eén dag wordt de module Eerste Hulp behandeld en één dag wordt de module Brandbestrijding & Ontruiming behandeld. Aan het einde van elke dag wordt de module afgesloten met een meerkeuze examen. Een instructeur bepaald gedurende de trainingsdagen de praktische competenties en de examens worden ingediend bij een examenbureau. Als de examens en de praktische competenties beide worden beoordeeld met een voldoende wordt iemand gecertificeerd als bedrijfshulpverlener.

  • E-learning met praktijktraining:

Door middel van een e-learning wordt de theorie voor de praktijkdag doorgenomen. De e-learning bestaat uit twee modules: Eerste Hulp en Brandbestrijding & Ontruiming. Het is mogelijk om de e-learning op ieder gewenst moment te stoppen en weer op te pakken en hoeft dus niet in één keer doorlopen te worden. Beide modules dienen voorafgaand aan de praktijkdag met een voldoende te zijn afgerond. Na het afronden van de e-learning nemen de deelnemers deel aan een praktijkdag. Als zij aan deze dag actief deelnemen en de praktische vaardigheden aan het eind van de dag beheersen, worden zij gecertificeerd als bedrijfshulpverlener.

Beide trainingen leiden op tot een BHV-certificaat. Echter zijn er in de klassikale training 16 contacturen en bij de e-learning met praktijkdag 8 contacturen. Er is in de e-learning variant minder tijd voor het stellen van vragen en ook kan er minder diep worden ingegaan op vragen.

Daarnaast zal het ook afhankelijk zijn van de deelnemer welke variant meer geschikt is. Als u hier advies over wilt hebben, neemt u dan contact op met opleidingen@aoc-snijders.nl

Wat is het verschil tussen de Herhaling BHV trainingen met en zonder e-learning?

De verschillen zijn:

  • Klassikaal:

De herhaling een eendaagse training waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld. Eén dagdeel  wordt de module Eerste Hulp behandeld en één dagdeel wordt de module Brandbestrijding & Ontruiming behandeld. Een instructeur bepaald gedurende de trainingsdag of de deelnemer competent is op de theoretische en praktische competenties. Wanneer een deelnemer voor alle competent wordt beoordeeld wordt iemand gecertificeerd als bedrijfshulpverlener.

  • E-learning met praktijktraining:

Door middel van een e-learning wordt de theorie voor de praktijktraining doorgenomen. De e-learning bestaat uit twee modules: Eerste Hulp en Brandbestrijding & Ontruiming. Het is mogelijk om de e-learning op ieder gewenst moment te stoppen en weer op te pakken en hoeft dus niet in één keer doorlopen te worden. Beide modules dienen voorafgaand aan de praktijktraining met een voldoende te zijn afgerond. Na het afronden van de e-learning nemen de deelnemers deel aan een praktijktraining van een halve dag. Als zij aan dit dagdeel actief deelnemen en de praktische vaardigheden aan het eind van de dag beheersen, worden zij gecertificeerd als bedrijfshulpverlener.

Beide trainingen leiden op tot een BHV-certificaat. Echter zijn er in de klassikale training 8 contacturen en bij de e-learning met praktijktraining 4 contacturen. Er is in de e-learning variant minder tijd voor het stellen van vragen en ook kan er minder diep worden ingegaan op vragen.

Daarnaast zal het ook afhankelijk zijn van de deelnemer welke variant meer geschikt is. Als u hier advies over wilt hebben, neemt u dan contact op met opleidingen@aoc-snijders.nl

sandra

Staat uw vraag er niet bij? 
Neem dan contact met ons op!

Sandra, Coördinator opleidingen

Ik ben direct bereikbaar op: 06-13133861 of via e-mail: opleidingen@aoc-snijders.nl

Het Oranje Kruis 250x211
logo NRR
CRKBO logo 300x300
sbb beeldmerk
9bf82f3a7c6bc7b7c368672aaef77f66 f37
logo vca
Image 3
logo veb
nikta