Nieuwsbericht
Geen RI&E? Dan riskeert u een boete

De inspectie SZW krijgt meer bevoegdheden om sneller een boete op te leggen. Bij onderzoek naar bedrijfsongevallen maar óók bij preventieve bedrijfsonderzoeken. De boete voor het ontbreken van de RI&E is verhoogd en ook het niet hebben van een plan van aanpak kan resulteren in een boete. Waak daarvoor!

De wijziging van de Beleidsregel boeteoplegging Arbeidsomstandighedenwetgeving is op 23 juli 2019 in werking getreden. Zo zijn er door de wijziging meer verschillende tarieven voor overtredingen, waar de hoogte van de boete afhangt van de omstandigheden en de ernst van het letsel. Hierbij geldt dus; hoe ernstiger het letsel, hoe hoger de boete. De wijziging is een direct gevolg van enkele rechterlijke uitspraken.

Hogere boete

Beschikt uw bedrijf niet over een RI&E? Dan kan dit u een boete opleveren van €4.500, voorheen lag dit bedrag op €3.000. Ook het ontbreken van een plan van aanpak is duurder geworden. Waar u eerder €750 betaalde, is dit nu €3.000.

De nieuwe aanpak maakt het mogelijk om direct een boete uit te schrijven bij een bedrijfsbezoek. Voorheen bleef dit in eerste instantie bij een waarschuwing. Pas als opnieuw dezelfde overtreding vastgesteld werd, volgde een boete.

Passende RI&E

AOC Snijders kan voor u een passende RI&E verzorgen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden om de risico’s in uw bedrijf te bestrijden. Ieder bedrijf is anders; wij helpen u graag met het maken van de juiste keuzes.

Gerelateerd nieuws

Nieuw Escape Room voor BHV- Cursus!

Reanimatie buiten het ziekenhuis tijdens de COVID-19 pandemie

Het Coronavirus

AOC Snijders

Meer weten over arbeidsveiligheid? 
Ik help u graag verder!

AOC Snijders

Specialist in arbeidsveiligheid.

  076-5204999
}
}
}
}
}
}
}
}
}
}