Advies over
inspectie
kooiladders en brandtrappen

In het geval van nood zijn kooiladders en brandtrappen effectieve veiligheidsvoorzieningen waarmee in sommige gevallen levens gered kunnen worden. Doordat ze zelden gebruikt worden is het juist van groot belang dat ze frequent gecontroleerd worden.

De inhoud van de inspectie van kooiladders en brandtrappen

De inspectie is niet alleen bedoeld voor kooiladders en brandtrappen. Ook geveltrappen, gevelladders, noodtrappen, noodladders, vluchttrappen en vluchtladders kunnen aan bod komen wanneer deze aanwezig zijn. Zowel de keuringen als het systematisch registreren van al het onderhoud en controles kunnen we bij u uit handen nemen. Volgens het Arbobesluit moeten de ladders voldoen aan de regel ‘Deugdelijkheid ladders’. Deze regel stelt dat de ladders moeten voldoen aan de norm NEN 2484 ‘draagbaar klimmateriaal’.

Afspraak bij u op locatie

De controles worden op uw bedrijfslocatie gehouden op een tijdstip dat gezamenlijk afgestemd wordt. Onze erkende inspecteurs zijn op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving en kunnen daarom de garantie bieden dat de goedgekeurde trappen en ladders aan de geldende wetgeving voldoen. Zij bieden u ook de mogelijkheid om een registratiesysteem te gebruiken. Op deze manier zullen alle ladders voorzien worden van een unieke code waarmee achterhaald kan worden wanneer, welke controle gedaan is. Dit kan bruikbaar zijn als bewijslast wanneer er zich een bedrijfsongeval voordoet. Ook geeft het meer inzicht in het aantal veiligheidsmiddelen waar het bedrijf over beschikt.

Opleidingen & trainingen

In het geval van een calamiteit kunnen de eerste tien minuten essentieel om uzelf en iedereen in omgeving in veiligheid te brengen. AOC Snijders biedt, naast de controle van uw kooiladders, tevens opleidingen en trainingen aan waar u en uw medewerkers leren hoe te handelen in een crisissituatie.

Bekijk onze opleidingen & trainingen

De voordelen van AOC Snijders

U voldoet aan alle relevante regelgeving en normen (waaronder NEN-EN 2484).
Gekwalificeerde keurmeesters met kennis van zaken.
Veelal een vaste keurmeester voor uw bedrijf.
Duidelijke uitleg en onafhankelijk advies door AOC Snijders, een erkend en gecertificeerd REOB onderhoudsbedrijf.
aad

UW ARBEIDSVEILIGHEID OP ORDE BRENGEN?
WIJ HELPEN U GRAAG VERDER!

Aad, Operationeel Manager Arbo, veiligheid & keuringen

Aarzel niet contact met me op te nemen. Of het nu om een actuele kwestie gaat, of algemene interesse in onze brede dienstverlening: Laat het vooral weten. Ik reageer graag en snel. Stuur een e-mail naar: advies@aoc-snijders.nl of bel mij op: 06-30563863

Het Oranje Kruis 250x211
logo NRR
CRKBO logo 300x300
sbb beeldmerk
9bf82f3a7c6bc7b7c368672aaef77f66 f37
logo vca
Image 3
logo veb
nikta