Advies over
Inspectie Scope 8 en 10

Een scope 8 inspectie is gericht op de arbeidsveiligheid van een installatie en scope 10 is gericht op brandveiligheid.

Verschil Scope 8 en Scope 10?

Het verschil tussen Scope 8 en Scope 10 is dat een Scope 8 inspectie gericht is op arbeidsveiligheid en een Scope 10 inspectie op brandveiligheid. Met een Scope 8 voldoet u aan de eisen van de Arbowet en met de Scope 10 voldoet uw bedrijf aan de eisen van uw verzekeraar.

Scope 8

Een Scope 8 inspectie is een gestandaardiseerde veiligheidsinspectie van uw vaste elektrische installatie. Deze inspectie is gebaseerd op de Nederlandse norm NEN 3140 “Bedrijfsvoering van elektrische installaties – Laagspanning”.

SCIOS Scope 10 keuring

Verzekeringsmaatschappijen vragen meer en meer om een SCIOS Scope 10 inspectie en in veel gevallen is het vanuit uw bedrijfsverzekering verplicht om de elektrische installatie regelmatig te laten keuren. Vanuit de dagelijkse praktijk zien we dat veel bedrijven en instellingen hier niet bekend mee zijn.

Maar wat is een SCIOS Scope 10 inspectie?

Een SCIOS Scope 10 of Scope 10 keuring is een inspectie van de gehele elektrische installatie aanwezig in uw bedrijfspand. Het gaat daarbij om uw gehele elektrische materieel: de groepenkasten, wandcontactdozen maar ook de daarop aangesloten apparaten en machines. Tijdens deze inspectie controleert de inspecteur of de installatie veilig is, controleert op oneigenlijk gebruik en of er een defect is dat mogelijk brand kan veroorzaken. Deze inspectie kan alleen worden uitgevoerd door gecertificeerde bedrijven met een SCIOS Scope 10 certificaat.

Hoe vaak moet ik deze SCIOS Scope 10 inspectie laten uitvoeren?

Dit is afhankelijk van de verzekeraar. Iedere 3 tot 5 jaar is echter gebruikelijk.

Waarom heb ik een SCIOS Scope 10 keuring nodig?

De verzekeraar stelt dit eenvoudig als eis. Hierbij wordt de NTA8220 norm gehanteerd die zich richt op brandrisico’s vanuit elektrische installaties. Deze norm geldt voor het waarborgen van een brandveilige elektrische installatie. De verzekeraar wil feitelijk met het uitvoeren van een Scope 10 keuring het risico op brand beperken.

Wat kost een SCIOS Scope 10 keuring?

Dit varieert en is afhankelijk van de gebruiksfunctie van uw pand, de branche, de oppervlakte van het pand en het aantal verdeelinrichtingen (meterkasten). In de meeste gevallen ligt de prijs tussen de EUR600 – EUR2.500,- ex BTW in. Neem contact op met ons voor een vrijblijvende offerte.

De voordelen van AOC Snijders

U voldoet aan alle relevante regelgeving en normen.
Gekwalificeerde keurmeesters met kennis van zaken.
Veelal een vaste keurmeester voor uw bedrijf.
Duidelijke uitleg en onafhankelijk advies door AOC Snijders, een erkend en gecertificeerd REOB onderhoudsbedrijf.
Kaoutar uit Breda

Referentie
"Ik vond het weer erg leerzaam!"

Kaoutar uit Breda
Kaoutar, uit Breda
aad

UW ARBEIDSVEILIGHEID OP ORDE BRENGEN?
WIJ HELPEN U GRAAG VERDER!

Aad, Operationeel Manager Arbo, veiligheid & keuringen

Aarzel niet contact met me op te nemen. Of het nu om een actuele kwestie gaat, of algemene interesse in onze brede dienstverlening: Laat het vooral weten. Ik reageer graag en snel. Stuur een e-mail naar: advies@aoc-snijders.nl of bel mij op: 06-30563863

Het Oranje Kruis 250x211
logo NRR
CRKBO logo 300x300
sbb beeldmerk
9bf82f3a7c6bc7b7c368672aaef77f66 f37
logo vca
Image 3
logo veb
nikta