Inspectie
Sporttoestellen en
speeltoestellen

Speeltoestellen, speelgelegenheden, gymtoestellen en sporttoestellen zijn bedoeld voor vermaak of ontspanning. Hierbij gaat men ervan uit dat er geen ongelukken gebeuren, toch komt het regelmatig voor. Een van de oorzaken hiervan is achterstallig onderhoud. Om hier tijdig op te reageren moeten speel- en sporttoestellen met enig regelmaat gecontroleerd worden.

Regelgeving

Als beheerder van deze toestellen bent u volgens het warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen (WAS) wettelijk verplicht om ze te keuren op veiligheid. Hierbij kunt u denken aan o.a. kettingen van een schommel of de schokbestendigheid van valmatten. De keuring is eenmalig door de fabrikant. De frequentie van een inspectie door een deskundige is vastgesteld op eenmaal per jaar. Deze moet door een onafhankelijke partij uitgevoerd worden volgens de NEN-EN 1176 en NEN-EN 1177 normen. Beschadigingen kunnen zich echter veel vaker en eerder voordoen. Hierom is het van belang dat er regelmatig door de eigenaar van het toestel een visuele inspectie wordt uitgevoerd.

In goede handen

De onafhankelijke keurmeesters van AOC Snijders komen naar u toe en inspecteren ter plekke alle aanwezige speel- en sporttoestellen op veiligheidsaspecten en een juiste werking en de ondergrond. Daarnaast worden alle te keuren toestellen voorzien van een unieke code. Hiermee wordt de traceerbaarheid van uw toestellen verhoogd en bent u zeker van goed werkende en veilige speel-, gym- en sporttoestellen. Er wordt geadviseerd om hierbij ook gebruik te maken van een logboek, met name wanneer er door verschillende beheerders wordt geïnspecteerd.

Alle speeltoestellen gastouders moeten worden gekeurd

Gastouders die in alle huiselijkheid een eigen kinderopvang runnen, moeten hun speeltoestellen officieel laten keuren en inspecteren volgens het Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen (WAS). (Klik hier voor het nieuwsitem)

AOC Snijders helpt u hierbij. Wilt u meer over een onafhankelijke inspectie weten? Neem dan contact met ons op.

Opleidingen & trainingen

AOC Snijders biedt, naast de controle van uw speel,  gym- en sporttoestellen, tevens opleidingen en trainingen aan waar u en uw medewerkers leren hoe te handelen in een crisissituatie.

Bekijk onze opleidingen & trainingen

De voordelen van AOC Snijders

U voldoet aan alle relevante regelgeving en normen (waaronder NEN-EN 1176 en NEN-EN 1177).
Gekwalificeerde keurmeesters met kennis van zaken.
Veelal een vaste keurmeester voor uw bedrijf.
Duidelijke uitleg en onafhankelijk advies.
aoc snijders

UW ARBEIDSVEILIGHEID OP ORDE BRENGEN?
WIJ HELPEN U GRAAG VERDER!

Het Oranje Kruis 250x211
logo NRR
CRKBO logo 300x300
thumb nibhv
sbb beeldmerk
9bf82f3a7c6bc7b7c368672aaef77f66 f37
logo vca
Image 3
logo veb
nikta