Advies over
Inspectie
Sporttoestellen

Speeltoestellen, speelgelegenheden, gymtoestellen en sporttoestellen zijn bedoeld voor vermaak of ontspanning. Hierbij gaat men ervan uit dat er geen ongelukken gebeuren, toch komt het regelmatig voor. Een van de oorzaken hiervan is achterstallig onderhoud. Om hier tijdig op te reageren moeten speel- en sporttoestellen met enig regelmaat gecontroleerd worden.

Regelgeving

Als beheerder van deze toestellen bent u volgens het warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen (WAS) wettelijk verplicht om ze te keuren op veiligheid. Hierbij kunt u denken aan de kettingen van een schommel of de schokbestendigheid van valmatten. Het aantal inspecties is vastgesteld op één per jaar. Deze moet door een onafhankelijke partij uitgevoerd worden conform de NEN-EN 1176 en NEN-EN 1177 normen. Beschadigingen kunnen zich echter veel vaker en eerder voordoen. Hierom is het van belang dat er één keer per week een visuele inspectie wordt gedaan.

In goede handen

De keurmeesters van AOC Snijders komen naar u toe en inspecteren ter plekke alle aanwezige speel- en sporttoestellen een juiste werking. Daarnaast worden alle te keuren toestellen voorzien van een unieke code. Hiermee wordt de traceerbaarheid van uw toestellen verhoogd en bent u zeker van goed werkende en veilige speel-, gym- en sporttoestellen. Er wordt geadviseerd om hierbij ook gebruik te maken van een logboek, met name wanneer er door verschillende beheerders wordt geïnspecteerd.

Opleidingen & trainingen

AOC Snijders biedt, naast de controle van uw speel,  gym- en sporttoestellen, tevens opleidingen en trainingen aan waar u en uw medewerkers leren hoe te handelen in een crisissituatie.

Bekijk onze opleidingen & trainingen

De voordelen van AOC Snijders

U voldoet aan alle relevante regelgeving en normen (waaronder NEN-EN 1176 en NEN-EN 1177).
Gekwalificeerde keurmeesters met kennis van zaken.
Veelal een vaste keurmeester voor uw bedrijf.
Duidelijke uitleg en onafhankelijk advies.
AOC Snijders

UW ARBEIDSVEILIGHEID OP ORDE BRENGEN?
WIJ HELPEN U GRAAG VERDER!

}
}
}
}
}
}
}
}
}
}