Advies over
Werkplek onderzoek

Klachten en verzuim onder nieuw & huidig personeel voorkomen? Doe dan een werkplekonderzoek! Een werkplekonderzoek kan nieuwe inzichten bieden waarmee u de de werksituatie kan optimaliseren, dit kan klachten en ziekteverzuim terugdringen en heeft direct invloed op de productiviteit en tevredenheid van uw werknemers.

Als medewerkers intensief repeterende werkzaamheden uitvoeren, langdurig achter een beeldscherm zitten of te maken hebben met een andere fysieke belasting, is er een verhoogde kans op klachten aan arm, nek, rug of schouders. Door te zorgen voor een goede en veilige werkomgeving, bevordert u de productiviteit en vermindert u de kans op verzuim. Met een werkplekonderzoek kunt u klachten voorkomen of terugdringen.

Daarnaast kan iemand door een ongeval of ziekte lichamelijke of cognitieve klachten krijgen waardoor werkzaamhden niet meer uitgevoerd kunnen worden. Onze ergotherapeut kijkt mee naar de mogelijkheden.  

Onze adviseurs helpen echt!

Werkplekadvies
Als medewerkers intensief repeterende werkzaamheden uitvoeren, langdurig achter een beeldscherm zitten of te maken hebben met een andere fysieke belasting, is er een verhoogde kans op arbeidsklachten. Door te zorgen voor een goed en veilig ingerichte werkplek en gezonde werkgewoonten, bevordert u de productiviteit en vermindert u de kans op verzuim. Met een werkplekonderzoek kunt u klachten voorkomen of terugdringen.

Uitvoeren van een werkplekonderzoek bij klachten is bewezen effectief.
Het zorgt voor:

  • Toenemende productiviteit
  • Minder kans op klachten
  • Hogere werknemerstevredenheid

Het bezoek begint met een korte kennismaking en gesprek op locatie. Bij de werkplek worden de werkgewoonten, houding en de ergonomische omstandigheden van de medewerker in kaart gebracht. De medewerker ontvangt advies en begeleiding voor het verbeteren van de zithouding en het bewegingsgedrag, ontvangt praktische tips en oefeningen ter ondersteuning van de gewenste gedragsverandering of vermindering van pijn/ongemakken. Het werkplekonderzoek wordt afgesloten met een adviesrapportage.

In deze werkomgevingen geven wij advies:

Uitgebreid advies (beeldschermwerk)
Ervaart een medewerker klachten tijdens het uitvoeren van beeldschermwerk, dan kunnen we in een uitgebreid advies vaststellen wat de oorzaak van deze klachten zijn en hoe deze in het vervolg te voorkomen zijn.

Complex advies (industriële of logistieke omgeving)
In dit advies kijken we naar de oorzaak van klachten die ontstaan tijdens het uitvoeren van belastende werkzaamheden. Kunnen we dit in het vervolg voorkomen en zo ja; hoe gaan we dit doen?

Algemeen advies (kantoor, industiele of logistieke omgeving)
In een algemeen advies onderzoeken we de risicofactoren binnen uw bedrijf of werkplek en stellen we concrete verbeter-adviezen op voor zowel werkgever als werknemer. Hier werken we aan een gezonde werkhouding, werkplek-instelling en werk-organisatie.

Met het advies van AOC Snijders, krijgt u:

De beschikking over uitgebreide vakkennis
Een eerlijk en onafhankelijk advies voor uw bedrijf
Een duidelijk beeld over uw arbeidssituatie
Inzicht in de verbeterpunten voor uw arbeidsveiligheid
Kaoutar uit Breda

Referentie
"Ik vond het weer erg leerzaam!"

Kaoutar uit Breda
Kaoutar, uit Breda
yvonne

UW ARBEIDSVEILIGHEID OP ORDE BRENGEN?
IK HELP U GRAAG VERDER!

Yvonne, Ergotherapeut (arbeid en gezondheid)

Aarzel niet contact met me op te nemen. Of het nu om een actuele kwestie gaat, of algemene interesse in onze brede dienstverlening: Laat het vooral weten. Ik reageer graag en snel. Stuur een e-mail naar: fysiekebelasting@aoc-snijders.nl

Het Oranje Kruis 250x211
logo NRR
CRKBO logo 300x300
sbb beeldmerk
9bf82f3a7c6bc7b7c368672aaef77f66 f37
logo vca
Image 3
logo veb
nikta