Een opleiding of training op maat bij u op locatie? Neem voor de mogelijkheden met ons contact op!

Training
ATEX e-learning + examen

Deze training is bedoeld voor iedereen die werkzaamheden uitvoert in explosiegevaarlijke ruimten. ATEX geeft in hoofdlijnen aan welke procedures een deelnemer moet volgen om deze risico’s te vermijden.

Deze training is bedoeld voor iedereen die werkzaamheden uitvoert in explosiegevaarlijke ruimten. Voorbeelden zijn operators, productiemedewerkers, schoonmaakpersoneel en ondersteunend kantoorpersoneel. Deze werkomgeving kan risicovolle situaties opleveren. Door bijvoorbeeld het gebruik van elektrisch gereedschap neemt de kans op explosies toe. ATEX geeft in hoofdlijnen aan welke procedures een deelnemer moet volgen om deze risico’s te vermijden. De richtlijn geeft de minimale voorschriften waar arbeidsplaatsen en arbeidsmiddelen aan moeten voldoen, zodat werknemers op die plaatsen veilig kunnen werken.

Deze training bestaat uit twee gedeelten:

  • E-learning ATEX
  • Landelijk examen ATEX

Door middel van een e-learning wordt de theorie doorlopen. Het is mogelijk om de e-learning op ieder gewenst moment te stoppen en weer op te pakken en hoeft dus niet in één keer doorlopen te worden. De e-learning dient als voorbereiding op het afleggen van het examen.

Nadat er een examendatum is gekozen worden de inlogcodes van de e-learning verstuurd. Het examen vindt plaats op een van examenlocaties van het examenbureau. Het examen duurt maximaal 60 minuten. Een ATEX certificaat heeft een geldigheid van 3 jaar.

Onderwerpen die behandeld worden:

  • Wat is een explosie
  • Richtlijnen en wetgeving
  • Gas- en stof eigenschappen
  • Zones
  • Beschermingsmaatregelen ontsteking
  • Veilig werken

Lesmateriaal

De inlogcodes voor de e-learning worden voor het examen naar de deelnemers gemaild. De e-learning bestaat uit 6 modules. Achter iedere module zijn oefentoetsen aanwezig. De oefentoetsen kunnen onbeperkt worden gemaakt.

Trainingsduur en tijden

Gemiddeld is een deelnemer 4 uur bezig met deze e-learningmodule. Het examen duurt maximaal 60 minuten.
 

Interesse?
Vraag meer informatie aan

Kaoutar uit Breda

Referentie
"Ik vond het weer erg leerzaam!"

Kaoutar uit Breda
Kaoutar, uit Breda
sandra

Een training volgen bij AOC Snijders? 
Ik help u graag verder! 

Sandra, Coördinator opleidingen

Aarzel niet contact met me op te nemen. Of het nu om een actuele kwestie gaat, of algemene interesse in onze brede dienstverlening: Laat het vooral weten. Ik reageer graag en snel. Stuur een e-mail naar: opleidingen@aoc-snijders.nl of bel mij op: 06-13133861

Het Oranje Kruis 250x211
logo NRR
CRKBO logo 300x300
sbb beeldmerk
9bf82f3a7c6bc7b7c368672aaef77f66 f37
logo vca
Image 3
logo veb
nikta