Een opleiding of training op maat bij u op locatie? Neem voor de mogelijkheden met ons contact op!

Training
NEN3140 VP incl e-learning incl landelijk examen

Deze training is bedoeld voor personen die werken aan of in de buurt van elektrische laagspanningsinstallaties en de procedures hiervan kennen en de risico’s kunnen inschatten.

Deze training is bedoeld voor personen die werken aan of in de buurt van elektrische laagspanningsinstallaties en de procedures hiervan kennen en de risico’s kunnen inschatten.

De NEN 3140 norm is een methode om dat systematisch te managen. Met het certificaat tonen zij aan in staat te zijn om op een verantwoorde manier aan elektrotechnische installaties te werken. Tegenwoordig stellen veel opdrachtgevers NEN 3140 certi¬ficering verplicht bij het uitschrijven van opdrachten. Het NEN 3140 certificaat is daarmee een echte must geworden.

De NEN 3140 norm wordt in de meest uiteenlopende branches toegepast. Bij zowel hele grote als hele kleine organisaties. NEN 3140 is de standaard als het gaat om exploitatie, onderhoud, inspectie en beheer van elektrische arbeidsmiddelen. Afhankelijk van het niveau, waarop u werkzaamheden uitvoert dient u een certificaat Voldoende Onderricht Persoon (VOP) of Vakbekwaam Persoon (VP) te behalen.

  • Vakbekwaam Persoon is voor personen die zelfstandig veilig elektronische werkzaamheden uitvoeren.
  • Voldoende Onderricht Persoon is voor personen die onder begeleiding van een VP-er elektronische werkzaamheden uitvoeren.

Deze training bestaat uit twee gedeelten:

  • E-learning NEN3140 VOP of VP
  • Examen NEN3140 VOP of VP

Door middel van een e-learning wordt de theorie doorlopen. Het is mogelijk om de e-learning op ieder gewenst moment te stoppen en weer op te pakken en hoeft dus niet in één keer doorlopen te worden. De e-learning dient als voorbereiding op het afleggen van het examen.

Nadat er een examendatum is gekozen worden de inlogcodes van de e-learning verstuurd. Het examen kan plaats vinden op de trainingslocatie van AOC Snijders of op een van examenlocaties van het examenbureau. Beide examens duren maximaal 60 minuten. Voor een VOP examen moet een deelnemer 21 vragen van de 30 goed beantwoord hebben. Voor een VP examen moet een deelnemer 28 vragen van de 40 goed beantwoord hebben. Een NEN3140 certificaat heeft een geldigheid van 3 jaar.

Onderwerpen die behandeld worden:

  • Wet- en regelgeving
  • Gevaren van elektriciteit
  • Personen
  • Materiaal
  • Veilig werken
  • Elektrotechniek

Lesmateriaal

De inlogcodes voor de e-learning worden voor het examen naar de deelnemers gemaild. De oefentoetsen kunnen onbeperkt worden gemaakt. Voor het proefexamen heeft de deelnemer 2 pogingen. De uitslag van het proefexamen in de e-learning hoeft niet te worden getoond op de examenlocatie

Trainingsduur en tijden

NEN 3140 VOP en VP examens duren 60 minuten.

Interesse?
Vraag meer informatie aan

Kaoutar uit Breda

Referentie
"Ik vond het weer erg leerzaam!"

Kaoutar uit Breda
Kaoutar, uit Breda
sandra

Een training volgen bij AOC Snijders? 
Ik help u graag verder! 

Sandra, Coördinator opleidingen

Aarzel niet contact met me op te nemen. Of het nu om een actuele kwestie gaat, of algemene interesse in onze brede dienstverlening: Laat het vooral weten. Ik reageer graag en snel. Stuur een e-mail naar: opleidingen@aoc-snijders.nl of bel mij op: 06-13133861

Het Oranje Kruis 250x211
logo NRR
CRKBO logo 300x300
sbb beeldmerk
9bf82f3a7c6bc7b7c368672aaef77f66 f37
logo vca
Image 3
logo veb
nikta