Een opleiding of training op maat bij u op locatie? Neem voor de mogelijkheden met ons contact op!

Training
Veilig werken besloten ruimten

De training geeft u onder andere inzicht in de risico’s voor werken in een besloten ruimte en welke maatregelen noodzakelijk zijn voor een veilige betreding van een dergelijke ruimte.

De training geeft u onder andere inzicht in de risico’s voor werken in een besloten ruimte en welke maatregelen noodzakelijk zijn voor een veilige betreding van een dergelijke ruimte. Aan het begin van de training wordt deelnemers gevraagd in wat voor soort gesloten ruimte(n) zij werken.

Een besloten ruimte is een moeilijk te betreden plek, met vaak een vernauwde toegang. Deze ruimten zijn niet ontworpen voor het verblijf van personen. Via een mangat, luik, ladder of deksel wordt een dergelijke ruimte betreden.

Veel van deze ruimten moeten echter regelmatig worden betreden voor bijvoorbeeld schoonmaak-/, inspectie-/ of onderhoudswerkzaamheden.

Voorbeelden van besloten ruimten zijn: 

  • opslagtanks; 
  • silo’s; 
  • riolen; 
  • vaten; 
  • ketels; 
  • en kelders.

In Nederland geldt een strenge regelgeving rondom het werken in een besloten ruimte. Om in een besloten ruimte veilig te kunnen werken, zijn er vooraf meestal veel controles en uitvoerende werkzaamheden nodig.

In onze training leert AOC Snijders uw medewerkers hoe zij hun werkzaamheden in besloten ruimtes veilig en efficiënt kunnen uitvoeren. De training bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte:

In het theoretische gedeelte wordt de medewerker uitgelegd met behulp van taak-risico analyses hoe er in de betreffende ruimte veilig gewerkt kan worden. De training wordt ondersteund door een presentatie, een toets, beeldmateriaal en informatie over het werken met valbeveiliging.

Om de praktische vaardigheden te trainen beschikt AOC Snijders over een tank op hoogte op haar eigen trainingslocatie, zodat de theorie ook daadwerkelijk beoefend kan worden. 
Na afloop van beide onderdelen gaan deelnemers weg met alle kennis en informatie om de behandelde werkzaamheden in het bedrijf veilig uit te kunnen voeren. Werkzaamheden worden immers veilig uitgevoerd of niet.

Deze training wordt verzorgd door een hogere veiligheidskundige van AOC Snijders.

Voor verdere informatie neem contact op met de organisatie.

Interesse?
Vraag meer informatie aan

Kaoutar uit Breda

Referentie
"Ik vond het weer erg leerzaam!"

Kaoutar uit Breda
Kaoutar, uit Breda
sandra

Een training volgen bij AOC Snijders? 
Ik help u graag verder! 

Sandra, Coördinator opleidingen

Aarzel niet contact met me op te nemen. Of het nu om een actuele kwestie gaat, of algemene interesse in onze brede dienstverlening: Laat het vooral weten. Ik reageer graag en snel. Stuur een e-mail naar: opleidingen@aoc-snijders.nl of bel mij op: 06-13133861

Het Oranje Kruis 250x211
logo NRR
CRKBO logo 300x300
sbb beeldmerk
9bf82f3a7c6bc7b7c368672aaef77f66 f37
logo vca
Image 3
logo veb
nikta