Een opleiding of training op maat bij u op locatie? Neem voor de mogelijkheden met ons contact op!

Training
VCA Basis Code95

Deze training is voor personen die voor hun werk in bezit moeten zijn van een geldig Basis VCA diploma. Met dit diploma wordt aangetoond dat een werknemer de basiskennis van veilig en gezond werken beheerst. Deze training is goedgekeurd door het CBR.

Deze training is bedoeld voor personen die voor hun werk in bezit moeten zijn van een geldig Basis VCA diploma. Met dit diploma wordt aangetoond dat een werknemer de basiskennis van veilig en gezond werken beheerst. Ze zijn bekend met de Arbowet en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het voorkomen van arbeidsongevallen.

Het is een training waarvan het lesprogramma is goedgekeurd door het CBR. De nadruk ligt in deze training op situaties die kunnen voorkomen tijdens het werk van beroepschauffeurs. Na deelname aan deze training kent het CBR de punten toe aan de deelnemers voor het aantal gevolgde nascholingsuren.

Aansluitend aan de trainingsdag wordt het examen afgenomen. Een examen Basis VCA bestaat uit 40 vragen in verschillende vormen. Een deelnemer is geslaagd voor het examen wanneer minimaal 2.580 (64,5%) punten zijn behaald. Het diploma is geldig voor 10 jaar. De diplomagegevens worden opgenomen in het diplomaregister van de VCA examenbank.

De onderwerpen die worden behandeld voldoen aan de eindtermen zoals deze zijn vastgelegd door het Centraal College van Deskundigen onder toezicht van Stichting Samenwerken Voor Veiligheid.

Onderwerpen die behandeld worden:

  • Arbo-wet
  • Risico en preventie
  • Gevaarlijke stoffen
  • Brand- en explosiegevaar
  • Werken in besloten ruimten
  • Gereedschappen en machines
  • Werken op hoogte
  • Verplaatsen van lasten
  • Risico’s bij elektrisch- en autogeen lassen
  • Persoonlijke bescherming

Lesmateriaal

Het theorieboek Basis VCA wordt vooraf toegezonden. Wij adviseren deelnemers deze voor de training door te nemen. Deelnemers kunnen tot 3 werkdagen voor de training per mail vragen stellen. Deze vragen zullen tijdens de training door de instructeur worden behandeld.

Trainingsduur en tijden

De training betreft 1 dag. De tijden zijn van 08.30 – 16.30 uur met aansluitend het examen. Het Basis VCA examen duurt 60 minuten. Koffie/thee met wat lekkers en een uitgebreide lunch zijn inbegrepen.

Deelnemers dienen minimaal 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn. Indien deelnemers niet op tijd aanwezig zijn, heeft dit gevolgen voor het toekennen van de punten door het CBR en toelating tot de training.
 

Kaoutar uit Breda

Referentie
"Ik vond het weer erg leerzaam!"

Kaoutar uit Breda
Kaoutar, uit Breda
sandra

Een training volgen bij AOC Snijders? 
Ik help u graag verder! 

Sandra, Coördinator opleidingen

Aarzel niet contact met me op te nemen. Of het nu om een actuele kwestie gaat, of algemene interesse in onze brede dienstverlening: Laat het vooral weten. Ik reageer graag en snel. Stuur een e-mail naar: opleidingen@aoc-snijders.nl of bel mij op: 06-13133861

Het Oranje Kruis 250x211
logo NRR
CRKBO logo 300x300
sbb beeldmerk
9bf82f3a7c6bc7b7c368672aaef77f66 f37
logo vca
Image 3
logo veb
nikta