Een opleiding of training op maat bij u op locatie? Neem voor de mogelijkheden met ons contact op!

Training
VIL VCU e-learning en examen

Deze training is bedoeld voor intercedenten en leidinggevende van VCU-gecertificeerde uitzendorganisaties en uitzendorganisaties die personen leveren aan VCA-gecertificeerde bedrijven. Dit geldt voor vaste en tijdelijke medewerkers.

Deze training is bedoeld voor intercedenten en leidinggevende van VCU-gecertificeerde uitzendorganisaties en uitzendorganisaties die personen leveren aan VCA-gecertificeerde bedrijven. Dit geldt voor vaste en tijdelijke medewerkers. Met dit diploma wordt aangetoond zij basiskennis hebben over veiligheid, gezondheid en milieu en dat zij deze kennis kunnen toepassen in het belang van de personen die worden uitgeleend. De deelnemers zijn bekend met wet- en regelgeving, de risico’s van het uitzendwerk en de specifieke situatie bij de inlener.

VIL VCU behandeld dezelfde onderwerpen die bij VOL VCA aan bod komen, maar dan bekeken vanuit de uitzendorganisatie. Hierbij valt te denken aan wetgeving, rollen, taken en verantwoordelijkheden gericht op in- en uitlenen en het bespreken van aandachtspunten voor de uitgeleende medewerker.

Deze training bestaat uit twee gedeelten:

 • E-learning VIL VCU
 • Examen VIL VCU

Door middel van een e-learning wordt de theorie van VIL VCU doorlopen. Het is mogelijk om de e-learning op ieder gewenst moment te stoppen en weer op te pakken en hoeft dus niet in één keer doorlopen te worden. De e-learning dient als voorbereiding op het afleggen van het VIL VCU examen.

Nadat er een examendatum is doorgegeven worden de inlogcodes van de e-learning verstuurd. Het examen kan plaats vinden op de trainingslocatie van AOC Snijders of op een van examenlocaties van het examenbureau. Een examen VIL VCU bestaat uit 70 vragen in verschillende vormen. Een deelnemer is geslaagd voor het examen wanneer minimaal 4.515 (64,5%) punten zijn behaald. Het diploma 10 jaar geldig. De diplomagegevens worden opgenomen in het diplomaregister van de VCA examenbank.

De onderwerpen in de e-learning voldoen aan de eindtermen zoals deze zijn vastgelegd door het Centraal College van Deskundigen onder toezicht van Stichting Samenwerken Voor Veiligheid.

Onderwerpen die behandeld worden:

 • Arbo-wet
 • Risico en preventie
 • Gevaarlijke stoffen
 • Brand- en explosiegevaar
 • Werken in besloten ruimten
 • Gereedschappen en machines
 • Werken op hoogte
 • Verplaatsen van lasten
 • Risico’s bij elektrisch- en autogeen lassen
 • Persoonlijke bescherming
 • Toolboxmeeting 

Lesmateriaal

De inlogcodes voor de e-learning worden voor het examen naar de deelnemer gemaild. De uitslag van het proefexamen in de e-learning hoeft niet te worden getoond op de examenlocatie.

Trainingsduur en tijden

Het examen VIL VCU duurt 90 minuten.

Interesse?
Vraag meer informatie aan

Kaoutar uit Breda

Referentie
"Ik vond het weer erg leerzaam!"

Kaoutar uit Breda
Kaoutar, uit Breda
sandra

Een training volgen bij AOC Snijders? 
Ik help u graag verder! 

Sandra, Coördinator opleidingen

Aarzel niet contact met me op te nemen. Of het nu om een actuele kwestie gaat, of algemene interesse in onze brede dienstverlening: Laat het vooral weten. Ik reageer graag en snel. Stuur een e-mail naar: opleidingen@aoc-snijders.nl of bel mij op: 06-13133861

Het Oranje Kruis 250x211
logo NRR
CRKBO logo 300x300
sbb beeldmerk
9bf82f3a7c6bc7b7c368672aaef77f66 f37
logo vca
Image 3
logo veb
nikta