Een opleiding of training op maat bij u op locatie? Neem voor de mogelijkheden met ons contact op!

Training
VOL VCA klassikaal

Deze training is bedoeld voor personen die voor hun werk in bezit moeten zijn van een geldig VCA VOL diploma. Met dit diploma wordt aangetoond dat iemand heeft op het gebied van veilig en gezond werken en dit kan overbrengen op anderen.

Deze training is bedoeld voor personen die voor hun werk in bezit moeten zijn van een geldig VCA VOL diploma. Met dit diploma wordt aangetoond dat een leidinggevende werknemer of ZZP’er kennis heeft op het gebied van veilig en gezond werken en dit kan overbrengen op anderen. De deelnemers zijn bekend met de Arbowet en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen, het voorkomen van arbeidsongevallen en het organiseren van toolboxmeetings.

Aansluitend aan de trainingsdag wordt het examen afgenomen. Het examen VOL VCA bestaat uit 70 vragen in verschillende vormen. Een deelnemer is geslaagd voor het examen wanneer minimaal 4.515 (64,5%) punten zijn behaald. Het diploma is 10 jaar geldig. De diplomagegevens worden opgenomen in het diplomaregister van de VCA examenbank.

De onderwerpen die worden behandeld voldoen aan de eindtermen zoals deze zijn vastgelegd door het Centraal College van Deskundigen onder toezicht van Stichting Samenwerken Voor Veiligheid.

Onderwerpen die behandeld worden:

 • Arbo-wet
 • Risico en preventie
 • Gevaarlijke stoffen
 • Brand- en explosiegevaar
 • Werken in besloten ruimten
 • Gereedschappen en machines
 • Werken op hoogte
 • Verplaatsen van lasten
 • Risico’s bij elektrisch- en autogeen lassen
 • Persoonlijke bescherming
 • Toolboxmeetings

Lesmateriaal

Het theorieboek VOL VCA wordt vooraf toegezonden. Wij adviseren deelnemers deze voor de training door te nemen. Deelnemers kunnen tot 3 werkdagen voor de training per mail vragen stellen. Deze vragen zullen tijdens de training door de instructeur worden behandeld. Aansluitend aan de trainingsdag wordt om 16.00 uur het examen afgenomen door het examenbureau.

Trainingsduur en tijden

De training betreft 1 dag. De tijden zijn van 08.30 – 16.00 uur met aansluitend het examen. Een examen VOL VCA duurt 90 minuten. Koffie/thee met wat lekkers en een uitgebreide lunch zijn inbegrepen.

Kaoutar uit Breda

Referentie
"Ik vond het weer erg leerzaam!"

Kaoutar uit Breda
Kaoutar, uit Breda
sandra

Een training volgen bij AOC Snijders? 
Ik help u graag verder! 

Sandra, Coördinator opleidingen

Aarzel niet contact met me op te nemen. Of het nu om een actuele kwestie gaat, of algemene interesse in onze brede dienstverlening: Laat het vooral weten. Ik reageer graag en snel. Stuur een e-mail naar: opleidingen@aoc-snijders.nl of bel mij op: 06-13133861

Het Oranje Kruis 250x211
logo NRR
CRKBO logo 300x300
sbb beeldmerk
9bf82f3a7c6bc7b7c368672aaef77f66 f37
logo vca
Image 3
logo veb
nikta