Inspectie hijshulpmiddelen

Omschrijving

Het keuren van hijs- en hefmiddelen voorziet in de wettelijke verplichting tot de jaarlijkse inspectie van hijsgereedschap. Hier worden onder andere hijsbanden, kettingwerk en klemmen onder verstaan.

Hijs- en hefmiddelen dienen minimaal ieder jaar geïnspecteerd en iedere 4 jaar beproefd te worden. Dit is vastgelegd in art. 7.20 van het Arbobesluit. De beproeving gebeurt doorgaans bij een gespecialiseerd beproevingsinstituut zoals de fabrikant of leverancier van dergelijke hulpmiddelen. De inspectie dient zo vaak te gebeuren als het gebruik ervan het noodzakelijk maakt. Het wettelijk minimum hierin is -zoals reeds vermeld- ieder jaar. Deze inspectie bestaat uit het visueel keuren van de gereedschappen op beschadigingen veroorzaakt door overbelasting, chemicaliën, roest, slijtage. Ook worden de middelen gecontroleerd op volledigheid en, indien nodig, voorzien zijn van aanduidingen met de maximaal toelaatbare hijslast.

De keuringen kunnen op uw bedrijfslocatie, maar ook elders, bijvoorbeeld op een projectlocatie, worden uitgevoerd. Onze keurmeester heeft een ruime ervaring op het gebied van hijsen en takelen en kan uit hoofde van deze ervaring en zijn kennis en kunde goed beoordelen of een hulpmiddel al dan niet veilig te gebruiken is. Door de keuring van uw hijsgereedschap voldoet u aan een verplichting uit de Arbo-wet. Ook zullen schadeposten door deze vorm van controle afnemen. Op de eerste plaats staat natuurlijk de veiliger werksituatie die u hiermee voor uw mensen creëert.

AOC Snijders BV is beoordeeld met een
van gebaseerd op reviews · Beoordelingen: Klantenvertellen.nl

Meer informatie?

Voor meer informatie en een offerte op maat kunt u ons bereiken via telefoonnummer: (076) 520 4999 of via e-mail: info@aoc-snijders.nl

Als u wilt dat wij telefonisch contact met u opnemen vul dan hieronder uw gegevens in. Wij nemen dan op korte termijn telefonisch contact met u op.