Training
VOL VCA code95

Deze cursus is bedoeld voor personen die voor hun werk in bezit moeten zijn van een geldig VCA VOL diploma. Deze cursus is goedgekeurd door het CBR.

Deze cursus is bedoeld voor personen die voor hun werk in bezit moeten zijn van een geldig VCA VOL diploma. Met dit diploma wordt aangetoond dat een leidinggevende werknemer of ZZP’er kennis heeft op het gebied van veilig en gezond werken en dit kan overbrengen op anderen. De cursisten zijn bekend met de Arbowet en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen, het voorkomen van arbeidsongevallen en het organiseren van toolboxmeetings.

Het is een cursus waarvan het lesprogramma is goedgekeurd door het CBR. De nadruk ligt in deze cursus situaties die kunnen voorkomen tijdens het werk van beroepschauffeurs. Na deelname aan deze cursus kent het CBR de punten toe aan de cursisten voor het aantal gevolgde nascholingsuren.

Aansluitend aan de cursusdag wordt het examen afgenomen. Het examen VOL VCA bestaat uit 70 vragen in verschillende vormen. Een cursist is geslaagd voor het examen wanneer minimaal 4.515 (64,5%) punten zijn behaald. Het diploma is 10 jaar geldig. De diplomagegevens worden opgenomen in het diplomaregister van de VCA examenbank.
De onderwerpen die worden behandeld voldoen aan de eindtermen zoals deze zijn vastgelegd door het Centraal College van Deskundigen onder toezicht van Stichting Samenwerken Voor Veiligheid.

Onderwerpen die behandeld worden:

 • Arbo-wet
 • Risico en preventie
 • Gevaarlijke stoffen
 • Brand- en explosiegevaar
 • Werken in besloten ruimten
 • Gereedschappen en machines
 • Werken op hoogte
 • Verplaatsen van lasten
 • Risico’s bij elektrisch- en autogeen lassen
 • Persoonlijke bescherming
 • Toolboxmeetings


Lesmateriaal

Het cursusboek VOL VCA wordt vooraf toegezonden. Wij adviseren cursisten deze voor de cursus door te nemen. Cursisten kunnen tot 3 werkdagen voor de cursus per mail vragen stellen. Deze vragen zullen tijdens de cursus door de instructeur worden behandeld.

Cursusduur en tijden

De cursus betreft 1 dagen. De cursustijden zijn van 08.30 – 16.30 uur met aansluitend het examen. Een examen VOL VCA duurt 90 minuten. Koffie/thee met wat lekkers en een uitgebreide lunch zijn inbegrepen.

Cursisten dienen minimaal 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn. Indien cursisten niet op tijd aanwezig zijn, heeft dit gevolgen voor het toekennen van de punten door het CBR en toelating tot de cursus.
 

Kaoutar uit Breda

Referentie
"Ik vond het weer erg leerzaam!"

Kaoutar uit Breda
Kaoutar, uit Breda
Sandra van der Hout - Verweerde

Een training volgen bij AOC Snijders? 
Ik help u graag verder! 

Sandra, Planner opleidingen

Afdeling opleidingen

  076-5204999
}
}
}
}
}
}
}
}
}
}