‹ Ga terug

NEN 3140 (VP) E-Learning Cursus


Om veilig te werken aan of in de buurt van elektrische laagspanningsinstallaties dient u de procedures te kennen en risico’s te kunnen inschatten. De NEN 3140 norm is een methode om dat systematisch te managen. Personen halen het NEN 3140 certificaat om aan te tonen dat zij in staat zijn om op een verantwoorde manier aan elektrotechnische installaties te werken. Tegenwoordig stellen veel opdrachtgevers NEN 3140 certi­ficering verplicht bij het uitschrijven van opdrachten. Het NEN 3140 certificaat is daarmee een echte must geworden.

Voert u werkzaamheden uit in of rondom elektrotechnische installaties? Dan is NEN 3140 certi­ficering praktisch vereist. De NEN 3140 norm wordt in de meest uiteenlopende branches toegepast. Bij zowel hele grote als hele kleine organisaties. NEN 3140 is de standaard als het gaat om exploitatie, onderhoud, inspectie en beheer van elektrische arbeidsmiddelen. Afhankelijk van het niveau, waarop u werkzaamheden uitvoert dient u een certificaat Voldoende Onderricht Persoon (VOP) of Vakbekwaam Persoon (VP) te behalen.

Bij AOC Snijders volgt u de NEN 3140 cursus via internet. Vrijwel direct na uw inschrijving op de website ontvangt u de inloggegevens en krijgt u toegang tot de online cursus die bestaat uit verschillende interactieve modules. Uit onze ongekend hoge slagingspercentages blijkt dat studeren voor NEN 3140 met interactieve modules vele malen effectiever is dan conventionele leermethodes. De theorie sluit naadloos aan op het officiële NEN 3140 examen dat inbegrepen is in het NEN 3140 cursuspakket. 

Het cursuspakket bestaat uit een digitale NEN 3140 cursus, digitale NEN3140 handboek dat dient als naslagwerk, het landelijk examen en officieel certificaat. De online cursus is de ideale voorbereiding op het NEN 3140 examen. Na de cursus neemt u deel aan het examen bij u in de buurt. 

 Online cursusmodules

  • Veiligheidsbepalingen Elektriciteit
  • Preventie en Veiligheid
  • Veilig werken met Elektriciteit
  • Gebruik van middelen
  • Elektriciteit in de praktijk
  • Installatieverantwoordelijke
  • Onbeperkt oefenen met oefentoetsen en proefexamens als ideale voorbereiding op het officiële examen.

Certificering

Bij AOC Snijders ontvangt u het officiële NEN3140 certifi­caat deze heeft een geldigheid van drie jaar. Om het NEN 3140 certifi­caat te behalen dient u het landelijke examen met een voldoende af te ronden. Deelname aan dit examen is bij de cursus inbegrepen. De datum en tijdstip welke u selecteert is het examenmoment.


Prijs per deelnemer: € 199,50 (excl BTW) per persoon

Bij aanmelding op een examen welke binnen 1 week plaatsvindt berekent het examenbureau een last-minute toeslag van € 25,- excl. BTW.


Mail voor meer informatie


Als u meer informatie wenst over de training en/of een offerte vul dan onderstaande gegevens in of neem contact direct contact op via 076-5204999.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.